Prijava

Vaša prijava

Prometni kaos u metropoli! Gradonačelnik Tomašević:’Mijenjajte regulaciju!’

['gužva u prometu', 'hotnews', 'Jadranski most', 'promet', 'RADOVI', 'TOMISLAV TOMAŠEVIĆ']

Velike gužve i povremeni zastoji nisu nikakva novost za one koji svakodnevno prometuju Zagrebom. No, kad krenu radovi na bilo kojem od mostova ili glavnih prometnih poveznica u metropoli dolazi do – prometnog kolapsa! Upravo jednom takvom svjedočimo od proteklog vikenda, jer u subotu, 24. rujna, su započeli radovi sanacije prijelaznih naprava i izvanrednog održavanja južnog prilaznog vijadukta Jadranskog mosta. I tako bi trebalo biti sve do do lipnja iduće godine, što je planirani rok dovršetka sanacije..

Jadranski most Zagreb radovi3

Foto: Gužve zbog radova na na Jadranskom mostu/Igor Kralj/PIXSELL

Promet se zbog radova na Jadranskom mostu iz smjera Novog Zagreba prema centru usmjerava u jedan trak. To bi se ipak trebalo promijeniti i to od idućeg tjedna, moglo se čuti na redovitoj konferenciji za medije zagrebačkog gradonačelnika, Tomislava Tomaševića.

Komentirajući prometni kolaps zbog radova, najavio je i kraći rok trajanja radova, te hitne izmjene po pitanju privremene prometne regulacije.

– Ni ja nisam zadovoljan što su izveli. Naložio sam da to mijenjaju. Kad sam jučer vidio elaborat  dao sam nalog da se izmijeni, da se poveća protočnost na samom mostu. Iako je ona danas bila bolja, jer se dio prometa prebacio na Most slobode. Očekujem do sljedećeg tjedna da se popravi protočnost na način da budu dvije trake na Jadranskom mostu u svakom smjeru otvorene. Bit će zabranjen promet za teretna vozila. Napravit ćemo sve moguće napore da radovi ne traju devet mjeseci nego kraće – najavio je na redovnoj konferenciju za medije, prenosi HRT.

Jadranski most Zagreb radovi2

Foto: Foto: Gužve zbog radova na na Jadranskom mostu/Igor Kralj/PIXSELL

Također je istaknuo kako se radovi nisu mogli izvoditi tijekom ljeta, jer se radio vijadukt u Buzinu.

– Moram reći i to da Jadranski most nije saniran otkad je otvoren, 40 godina nije saniran, oštećen je u potresu. Mi u sljedećih godinu dana namjeravamo obnoviti sve mostove u Zagrebu, na to ćemo potrošiti oko 300 milijuna kuna. Dio tog novca ćemo povući iz EU fondova. Nužno je da svi mostovi budu otporni na, ne daj Bože, potrese i da budu sanirani, da budu sigurni. Zato su nužni ovi radovi – rekao je gradonačelnik Zagreba.

 

Naslovna fotografija: Zračna fotografija rotora u Remetincu,gdje se stvaraju gužve zbog radova na Jadranskom mostu/Igor Kralj/PIXSELL

 

The post Prometni kaos u metropoli! Gradonačelnik Tomašević:’Mijenjajte regulaciju!’ appeared first on cityportal.hr.