Prijava

Vaša prijava

Ovogodišnji Dječji tjedan odgovara na pitanje “Kako je to biti dijete?”

['Dječji tjedan', 'hotnews', 'VELIKA GORICA']

Počinje Dječji tjedan u Velikoj Gorici, a ove će se godine vrtjeti oko jednog pitanja – Kako je danas biti dijete? Velikogorički vrtići, škole i Centri za djecu osmislili su različite aktivnosti koje posredno ili neposredno odgovaraju na ovo pitanje.

Bit će organizirano mnoštvo radionica, igraonica, rasprava, igara, filmova, predstava i razgovora. Pričat će se o tome kako je danas biti dijete, što djecu u današnje vrijeme veseli, koji su izazovi s kojima se susreću u odrastanju, što ih zanima, što je dobro i pozitivno, a što bi rado mijenjali.

Program počinje u ponedjeljak promocijom slikovnice „I ja sam dijete“ autorice Mirande Kokotović na Dječjem odjelu Gradske knjižnice u 10 sati. Knjižnica će taj dan imati i besplatan upis za nove članove. Točno u podne u Centru za djecu, mlade i obitelj biti će otvorenje izložbe dječjih radova. Od 17 do 19 sati, u Dvorani Galženica, autorice Lane Kihas i Petra Gotal predstavit će priručnik „Razvojni putokaz djeteta“.

U utorak će se sastati Dječje gradsko vijeće na kojem će mali vijećnici raspravljati s gradonačelnikom o važnim aktualnim temama za najmlađe sugrađane.
Spomenimo i kako će u školama krenuti gradski preventivni programi: Thearto predstava “NASILJE – za nasilje nema opravdanja!” i Program Pametno s pametnim telefonima Društva za komunikacijsku i medijsku kulturu.

Evo i ostalog programa ovogodišnjeg izdanja Dječjeg tjedna:

5.10., srijeda
Dvorana Galženica
13.00 – 14.00 Tribina Kako je danas biti dijete?
Moderira: Sanda Puljiz Vidović

6.10., četvrtak
Dječji vrtić Žirek
Proslava 11-tog rođendana dječjeg vrtića

7.10., petak
Sve škole – Dan bez zvona i ocjena
Svi vrtići – Sportski dan

8.10., subota
Šćitarjevo

9-17 sati Jesenske igre poletaraca i Memorijal „Nitko da ne dođe, do prijatelj drag“ u kojem će sudjelovati oko 350 članova iz izviđačkih udruga s područja središnje Hrvatske. Pomoć u provedbi aktivnosti turopoljskim skautima pružit će Osnovna škola Šćitarjevo, uz sudjelovanje Arheološkog muzeja u Zagrebu te drugih lokalnih i izviđačkih udruga.

Uz igre za poletarce i vučiće te povijesnu šetnju arheološkim nalazištem rimskog naselja Andautonija, za one malo starije izviđače bit će organizirano natjecanje u dizanju šatora, orijentaciji pomoću kompasa, signaliziranju zastavicama i morzeovim znakovima, paljenju vatre i pružanju prve pomoći.

The post Ovogodišnji Dječji tjedan odgovara na pitanje “Kako je to biti dijete?” appeared first on cityportal.hr.