Prijava

Vaša prijava

Velika Gorica: Besplatna savjetovanja za osobe starije životne dobi

['besplatna savjetovanja', 'europski projekt', 'grad velika gorica', 'hotnews', 'osobe starije životne dobi']

Grad Velika Gorica, uz Grad Zagreb, partner je u EU projektu „Aktivni uz podršku – širenje socijalnih usluga na području UA Zagreb“ dok je nositelj projekta Udruga za pomoć i edukaciju žrtava mobbinga (Zagreb).

Jedna od aktivnosti u projektu je i uređenje gradskog prostora za potrebe savjetovanja osoba starije životne dobi od strane mobilnog stručnog tima koji je sastavljen od radnice, pravnice i psihologinje. Uređenje i opremanje gradskog prostora je sufinancirano sredstvima Europskog socijalnog fonda.

Navedeni tim osobama starije životne dobi pružat će primarnu pravnu pomoć i psihosocijalnu podršku te osigurati cjelovite informacije u određenim područjima poput prevencija i vrste zlostavljanja, narušeni obiteljski i drugi odnosi, specifičnosti starenja, suživot sa osobama starije životne dobi, nasljeđivanje, mirovinska pitanja, kao i informacije o dostupnim uslugama i aktivnostima u zajednici. Usluga savjetovanja i pomaganja je besplatna, a u Velikoj Gorici dostupna je na adresi Trg kralja Tomislava 40.

Za sve informacije i dogovore oko termina zainteresirani se mogu obratiti mobilnom timu na broj 095/3907-301.

logo1

The post Velika Gorica: Besplatna savjetovanja za osobe starije životne dobi appeared first on cityportal.hr.