Prijava

Vaša prijava

Crna kurilovečka serija stala unatoč sucu: ‘Od prve sekunde nešto je bilo čudno…’

['hotnews', 'Nk Kurilovec', 'senad harambašić']

Start u sezonu bio je sjajan, iznad svih očekivanja. Kurilovec je iz prve četiri utakmice ulovio deset bodova i držao drugo mjesto na ljestvici, na oduševljenje turopoljske nogometne javnosti. Ali već tad je trener Senad Harambašić upozoravao na ono što dolazi…

– Jako je važno što smo uspjeli skupiti ovoliko bodova, na to smo i računali s obzirom na to da smo tri od te četiri utakmice igrali doma, a znamo i što nam slijedi. Ispred nas je jako zahtjevan period, dva tjedna u ritmu srijeda-subota, a i protivnici koji dolaze su ozbiljni – govorio je Senad.

I zaista, stvari su se okrenule. Prvi poraz u sezoni, u petom kolu, Kurilovcu je nanijelo Vrapče (0-2), a onda je stigao i rezultatski uvjerljiv domaći posrtaj (0-3) protiv Vrbovca. Kad je istim rezultatom Kurilovec pao i kod Lučkog, nakon trećeg poraza u nizu uz gol-razliku 0-8, bodovi su bili potrebni – hitno!

U subotu je na Udarnik stigla Segesta, bila je to prilika koju je trebalo iskoristiti. Bolji su Siščani nego lani, kad su samo nekom vrstom božje providnosti ostali u ovom rangu, ali Kurilovec je trebao bodove.

Krenulo je dobro, nakon po dvije prilike na obje strane, u 26. minuti Ivan Kotrman doveo je Kurilovec u vodstvo, no ono je potrajalo samo 15 minuta. Nisu Kurilovčani uspjeli zadržati prednost do predaha jer je u 41. minuti za izjednačenje zabio mladić s imenom za koje ćemo reći da je talijansko, a ne žensko… Andrea Radošević, dakle, postigao je gol za 1-1 nakon što je dobro reagirao na jedan centaršut.

Napravio je jednu promjenu na predahu Senad Harambašić, Vito Pezo ušao je umjesto Antonija Bakule, gradio je Kurilovec dominaciju, ali tad se dogodio – peh. Jedna povratna lopta zapela je u blatu kurilovečkog igrališta, do nje je došao napadač gostiju, golman Lalić uspio je odbiti prvi pokušaj, da bi na loptu naletio Ukrajinac Jacob Tarasenko i pogodio s 18-19 metara pod prečku… “Turopoljski krvnik” Tarasenko, čovjek koji je tijekom tjedna s tri komada sredio Lukavčane, u toj 55. minuti donio je potpuni preokret i naborao čelo trenera Harambašića.

Bod je spasio džoker s klupe Pezo, koji je u 67. minuti poslao loptu iza leđa golmana Jagatića. Niz od tri poraza tako je prekinut, umjesto bodova stigao je jedan bod, ali rezultat nije ono što je naljutilo Kurilovčane.

– Suđenje je od prve sekunde bilo takvo da se štitilo goste, što je izazvalo i žustre reakcije naših navijača. Logično, jer moralo smo se s tim kriterijem boriti tijekom cijele utakmice… Uz to, vodili smo borbu i s gnjecavim terenom, a tek onda s protivnikom koji nam je došao nakon dvije pobjede s devet postignutih golova. S druge strane, mi smo povezali ta tri poraza, imali i taj uteg na nogama, tako da s obzirom na sve okolnosti moram biti zadovoljan ovim bodom. Kao i igrom, uostalom, barem u okviru mogućnosti, jer treba reći i da smo igrali bez bolesnog Crnova, da su Matoš i Završki igrali načeti… – kaže trener Harambašić.

kurilovec vrbovec 2

Pokušava se Kurilovec zaštititi u bari punoj krokodila, pri čemu treba vjerovati da će ubuduće puno više toga ovisiti o prezentacijama na terenu. A one su, kad je riječ o Kurilovcu, bile na zadovoljavajućem nivou čak i u nizu poraza.

– Mi pokušavamo izgraditi igru koja se temelji na pasu, na tehničkoj dotjeranosti, a tereni su u svim tim utakmicama bili dosta loši, mekani, blatnjavi… I puno toga svodilo se na nabijanje, na duge lopte i duele, u čemu mi nismo u prednosti. Uz to, nedostajalo je i preciznosti u završnici, nedostaje nam taj famozni “killer” naprijed, a protivnici nam, s druge strane, prelako zabijaju… Evo, u Vrbovcu smo stvarali šanse i promašivali, a oni su iz četiri udarca zabili tri gola – analizira trener Senad.

U sljedećem kolu Kurilovčane ponovno čeka težak posao, jer gostovanje u Karlovcu jedno je od najzahtjevnijih u ligi. Pogotovo ako smo svjesni da karlovački krokodil itekako zna plivati u barama poput ove u koje se 3. NL Centar pretvara sudačkim prezentacijama poput subotnje, u izvedbi Matije Jokića.

The post Crna kurilovečka serija stala unatoč sucu: ‘Od prve sekunde nešto je bilo čudno…’ appeared first on cityportal.hr.