Prijava

Vaša prijava

Gorica gađa “u sridu”, Krstić se ekspresno vraća u poznato okruženje

['dino cinac', 'hotnews', 'kk alkar', 'kk gorica', 'vladimir krstić']

Četiri dana prije nego što je “iscurila” 2021. godina Vladimir Krstić postao je novi trener sinjskog Alkara i krenuo u svoju treću trenersku avanturu, nakon Vrijednosnica Osijek i Furnira. Odradio je posao do kraja sezone toliko kvalitetno da su ga čelni ljudi sinjskoga kluba bez ikakve dvojbe željeli zadržati, a i sam Krstić želio je ostati.

Službena potvrda o nastavku suradnje se čekala, smatralo se to samo formalnošću, ali tad je stigao poziv iz Gorice.

– Iskreno, nisam previše razmišljao. Gorica je zadnjih godina, pod vodstvom Josipa Sesara, izrasla u respektabilan klub iz vrha hrvatske košarke, a privuklo me i to što će se igrati ABA 2 liga. I na kraju, najvažnije, bilo mi je važno ponovno biti s obitelji, koja živi u Zagrebu – objasnio je Krstić razloge dolaska u Goricu, odnosno pomalo iznenađujućeg rastanka s Alkarom.

U Sinju nitko nije bio oduševljen njegovim potezom, računali su da dalje idu zajedno, ali izostale su bilo kakve burne reakcije, barem javno, pa danas nema nikakvih repova iz te situacije. Shvatili su, očito, i u Alkaru da su Krstićevi argumenti bili dovoljno jaki, da je njegov potez razumljiv, odabir logičan.

I krenula je tako nova sezona, Gorica je u prvom kolu sredila Zabok na svom parketu, a prvo gostovanje donosi odlazak u – Sinj! Znat će Krstić itekako dobro pronaći put do dvorane, znat će i gdje je najljepše popiti kavu u gradu Alke i Velike Gospe, ali o protivniku neće imati previše informacija. Lanjski Alkar i ovaj današnji, naime, nemaju previše dodirnih točaka. Roster je praktički potpuno izmijenjen, stigao je i novi trener Luka Bujas, mladi zadarski stručnjak…

DSC 0513

Vladimir Krstić u svom je debiju došao do pobjede od 18 razlike protiv Zaboka… Foto: David Jolić/cityportal.hr

– Čeka nas vrlo teško gostovanje u Sinju – svjestan je trener Gorice uoči sudara sa svojim bivšim klubom.

– Alkar je u 1. kolu protiv Dinama odigrao jednu vrlo dobru utakmicu, u kojoj su bili jako blizu pobjede, što nam puno govori o njihovoj kvaliteti – istaknuo je Krstić.

Puno i o Gorici govori prikazano u prvom kolu nove sezone, u uvjerljivoj pobjedi kontra Zaboka, no problemi koji su postojali u toj utakmici nisu nestali ni tjedan dana poslije. I dalje traje potraga za pojačanjem pod koševima, i dalje nedostaje visine u goričkom rosteru. I baš zato, Krstić zna gdje će biti ključ koji otvara vrata pobjede.

– Moramo biti potpuno fokusirani, a obrana i skok će biti presudni za doći do pobjede. Tko bude dominirao u ovim elementima, odnijet će puni plijen u ovom susretu – vjeruje Krstić, koji će u svakoj izjavi upozoriti kako Gorica “i dalje nije u idealnoj formi, jer trebat će još neko vrijeme da stvari sjednu na svoje mjesto”.

A dok to čekamo, ne bi bilo loše skupljati pobjede u sudarima s protivnicima s kojima se može igrati i ako nisi u idealnom stanju. Alkar spada u tu kategoriju, bez obzira na kvalitetu koju posjeduje, ali i na specifičnost atmosfere u kojoj se igraju utakmice u dvorani nazvanoj po preminulom gradonačelniku Ivici Glavanu Ići. Navijačka skupina Maligani uvijek radi pritisak na protivnika, publika je to koja zna i poznaje košarku.

– Dobro nam je poznato kakva utakmica čeka svakog protivnika u Sinju, jer Alkar je jedna čvrsta i borbena momčad koja na domaćem terenu stvara puno veće probleme nego u gostima. Mi se ponajprije moramo fokusirati na svoju igru i na to da ispunimo sve zadatke koje ćemo staviti pred sebe. Nadam se da ćemo sve ispoštovati, kao što smo i protiv Zaboka, jer to je utakmica u kojoj bi se nas trebalo najviše pitati. Nadam se da će svi igrači dati svoj maksimum i da ćemo slaviti – rekao je Dino Cinac, kapetan momčadi u odsustvu ozlijeđenog Ante Mašića.

– Što se tiče Alkara, to je momčad koja u svom sastavu ima dosta mladih igrača, kao i jednog Amerikanca. Predvođeni su vrlo dobrim trenerom Bujasom, koji će motivirati svoje igrače da odigraju najbolje što mogu kako bi nam zagorčali put do pobjede. Nadam se da ćemo otputovati u nešto širem sastavu, koji će nam dati dodatnu rotaciju i da ćemo doći do druge uzastopne pobjede – dodao je Cinac.

Neka tako i bude, neka Gorica i ove subote pogodi “u sridu”.

The post Gorica gađa “u sridu”, Krstić se ekspresno vraća u poznato okruženje appeared first on cityportal.hr.