Prijava

Vaša prijava

MOST o javnom prijevozu i gradnji autobusnog kolodvora u Velikoj Mlaki

['javni prijevoz', 'most velika gorica']

Javni prijevoza putnika na području Velike Gorice ponovno je bila tema velikogoričkog Mosta na još jednoj konferenciji za medije, a na kojoj su govorili Ivan Bekavac, Kristina Čižmek i Zoran Lovrić.

Tom prilikom Mostov Ivan Bekavac, podsjetio je na rješenja koja su napravili u suradnji s prometnim stručnjakom prof. Marušićem.

Smatraju kako Grad Velika Gorica može 36 milijuna kuna, koliko se izdvaja za ZET-ovu uslugu, investirati u neke druge kapitalne investicije poput osnivanja gradske tvrtke za prijevoz putnika. Kažu kako nisu protiv suradnje sa ZET-om, ali se protive da ta suradnja potraje još 20. godina i po toj cijeni koliko se sada izdvaja.

Naglašavaju kako autobusnom kolodvoru nije mjesto u samom centru grada, a kao jedno od rješenja navode izgradnju novog autobusnog kolodvora u Velikoj Mlaki.

– Prijedlog je stručnjaka da se autobusni kolodvor gradi na području Velike Mlake jer se tamo nalazi prostor u vlasništvu Grada. Osim toga blizu je grada, a uz to dobro povezan sa željezničkim kolodvorom – odgovara Bekavac te dodaje da bi izgradnja nove južne zagrebačke željezničke obilaznice koja bi prolazila uz Veliku Goricu, te nastavila putem Radničke ceste u blizini Zračne luke prema istočnom dijelu Zagreba, približila željeznicu gradu i znatno poboljšala željeznički lokalni i međužupanijski prijevoz između Velike Gorice i Zagreba.

 

 

The post MOST o javnom prijevozu i gradnji autobusnog kolodvora u Velikoj Mlaki appeared first on cityportal.hr.