Prijava

Vaša prijava

Matičin četvrtak: Predstavljanje zbirke pjesama “Moj život” autorice Marine Golemac

['marina golemac', 'Matičin četvrtak', 'promocija', 'zbirka poezije']

Marina Golemac, dugogodišnja učiteljica razredne nastave u Osnovnoj školi Eugena Kvaternika, predstavit će na 274. izdanju Matičina četvrtka svoju pjesničku zbirku pod nazivom “Moj život”.

– Riječ je o zbirci pjesama, koju je napisala prije dvadeset godina, a sada je konačno ugledala svjetlo dana. Njezina je poezija “puna upečatljivih slika, radosne zaigranosti, raznovrsne glazbe i ritma te mudrih i poučnih poruka i u doslovnome smislu i između redova”. Tako u svojem duhovitom pogovoru nazvanom “Poetski mirisi iz kuhinje jedne domaćice” opisuje zbirku njen urednik Božidar Prosenjak. Autoričina zamisao pisanja pjesama velikim slovom je zgodan podsjetnik na početnička, učenička nastojanja iz školskih klupa – ističu iz goričkog Ogranka Matice hrvatske.

O zbirci će govoriti književnik Božidar Prosenjak kao urednik zbirke, a promociju će uveličati glumac Dubravko Sidor te Marijan Lučan kao muzička pratnja. Program u Područnoj knjižnici Galženica počinje u četvrtak u 19,30 sati.

The post Matičin četvrtak: Predstavljanje zbirke pjesama “Moj život” autorice Marine Golemac appeared first on cityportal.hr.