Prijava

Vaša prijava

Reakcija nakon poraza: Pojačanje pod koševima stiže iz inozemstva!

['hotnews', 'kk gorica', 'košarka', 'vladimir krstić']

Prvo gostovanje u donijelo je košarkašima Gorice i prvi poraz. Alkar je u Sinju slavio 77-75 u dramatičnoj završnici, u kojoj je Karlo Uljarević šutirao tešku tricu sa zvukom sirene i – promašio.

– Čestitam Alkaru na zasluženoj pobjedi, na kraju su je zasluženo iščupali. Promašili smo previše slobodnih bacanja, pogotovo u završnici, kad smo imali pet promašenih iz šest pokušaja, a oni su pogodili neke otvorene šuteve – analizirao je odmah nakon utakmice trener Vladimir Krstić.

Imala je Gorica raspoloženog Ivana Batura, koji je predvodio listu strijelaca s 18 koševa, Uljarević je dodao 16, ali ovoga puta nije bilo dovoljno iz još jednog razloga.

– Zakazali smo u skoku, pogotovo obrambenom. Alkar je imao 18 skokova više, što je rezultiralo s 20 šuteva više od nas – izbacico je Krstić zanimljiv podatak, koji zapravo i otkriva u čemu je stvar.

Gledajući u potpuno košarkaškom smislu, Gorica ima problem s centimetrima. Još tamo od sredine prošle sezone taj se problem vuče, a postao je i bitno veći odlaskom Marka Bakovića.

Dino Cinac, dva metra visoko krilo, praktički sam pokriva tu poziciju petice, budući da je Stipe Sokol ipak još premlad za neku konkretnu pomoć, a toga su itekako svjesni i u klubu. Može pod koševima pomoći i Ivan Nakić Vojnović, mogu uskočiti i Ante Mašić i Ivan Batur, ali za sve ono što čeka Goricu u ovoj sezoni to je – premalo.

– Tražimo, češljamo tržište, ali nije lako pronaći igrača takvog profila, koji upada u naše financijske gabarite – objašnjavali su iz kluba nakon pobjede nad Zabokom, da bi nakon poraza od Alkara stigla i konkretna reakcija.

U srijedu bi u Veliku Goricu trebalo stići pojačanje iz inozemstva, o kojem će više detalja biti otkriveno u četvrtak, kad će se novi igrač prvi put pojaviti i na treningu…

Opet se ne radi o klasičnom centru, ali riječ je o skočnom igraču koji može puno pomoći Gorici upravo u tom skakačkom dijelu, koji se u Sinju pokazao problematičnim. Imran Polutak, fizički snažan centar, izdominirao je Goričane, ubacio 20 koševa uz sedam skokova… A protivnici koji dolaze uglavnom će tu imati i bolje igrače, što znači da bi ovako teško moglo ići. I da je pojačanje bilo doslovno neophodno.

Novog igrača na djelu bismo prvi put trebali vidjeti već u subotu u 18 sati protiv Šibenke u Gradskoj dvorani, a prvi put će velikogorička publika moći vidjeti i povratnika Karla Mikšića, koji je otvaranje sezone propustio zbog ozljede. Nadamo se i brzo povratku kapetana Ante Mašića, jer Gorici će širina trebati…

Nakon Šibenke, košarkaši će se zaputiti prema Zlatiboru u Srbiji, na prvi balon ABA 2 lige, na kojem će odigrati dvije utakmice u tri dana, protiv Vrijednosnica Osijek i Sparsa, a već dan nakon povratka kući ide se u goste Boscu u Trnsko.

The post Reakcija nakon poraza: Pojačanje pod koševima stiže iz inozemstva! appeared first on cityportal.hr.