Prijava

Vaša prijava

FOTO Centar izvrsnosti napreduje prema planu, bit će to velik iskorak u strukovnom obrazovanju

['hotnews', 'Regionalni centar kompetentnosti', 'Srednja strukovna škola Velika Gorica', 'VELIKA GORICA']

Radovi na Regionalnom centru kompetentnosti u Velikoj Gorici idu prema planu. Kako je jutros rekao ravnatelj Srednje strukovne škole Velika Gorica, Miroslav Antolčić, učenici će u nove prostore moći kročiti i možda prije predviđenog roka te izučavati svoj zanat u Centru.

– Planirani završetak radova je kraj prosinca 2023. godine, a vrata bi Centar trebao otvoriti u prvim danima siječnja 2024. godine. Trenutno sve ide prema planu i predviđenim rokovima – dodao je Antolčić.

Koferencija i obilazak radova na Regionalnom centru kompetetntosti u Velikoj Gorici 2

12.10.2022. – Velika Gorica – Koferencija i obilazak radova na Regionalnom centru kompetetntosti u Velikoj Gorici – foto: Petra Škrinjarić/Cityportal.hr

U prizemlju će se nalaziti najmoderniji CNC strojevi, tokarilice, erozimati, mjerna oprema, toplinska obrada, a na gornjem katu bit će sofisticirana aditivna tehnologija, 3d printeri, mjeriteljstvo, pneumatika i senzorika obnovljivih izvora energije.

– Učenici će učiti kroz praktičnu nastavu, vježbe i učeći kroz rad imati podlogu da su kada završe školovanje konkurentni na tržištu rada. Dobili smo jedinstvenu priliku koju generacije prije nas imali, a to je da napravimo iskorak za bolje sutra – istaknuo je ravnatelj Antolčić.

Koferencija i obilazak radova na Regionalnom centru kompetetntosti u Velikoj Gorici 5

12.10.2022. – Velika Gorica – Koferencija i obilazak radova na Regionalnom centru kompetetntosti u Velikoj Gorici – foto: Sanjin Vrbanus/Cityportal.hr

Prema posljednjim upisima interes za strukovna zanimanja je daleko veći od onoga što škola može prihvatiti i upisati. Učenici i roditelji prepoznali su vrijednost cjelokupnog projekta.

– Kroz ovaj centar dobit ćemo školovane kadrove, koji će biti u korak s modernim vremenom. Oni će biti i potrebni su novim tehnologijama koje se već u Zagrebačkoj županiji već primjenjuju. Iako je porasla cijena radova, nismo i nećemo niti jednog trenutka dvojiti izdvojiti onoliko sredstva koliko će biti potrebno kako bi se ovaj projekt priveo kraju. Radovi dobro napreduju i neka je sa srećom novoj vrsti školovanja u našoj županiji – poručio je zamjenik župana Damir Tomljenović.

Koferencija i obilazak radova na Regionalnom centru kompetetntosti u Velikoj Gorici 3

12.10.2022. – Velika Gorica – Koferencija i obilazak radova na Regionalnom centru kompetetntosti u Velikoj Gorici – foto: Petra Škrinjarić/Cityportal.hr

Gradonačelnik Krešimir Ačkar istaknuo je kako će ovaj projekt značit mnogo svim građanima Velike Gorice.

– Ponosni smo što grad Velika Gorica na najbolji mogući način kroz ovakav centar daje odgovor na pitanje o budućnosti obrtničkih i stručnih zanimanja. Ljudima će biti omogućeno cjeloživotno školovanje i prekvalifikacija da budu specijalisti 3d tehnologija, a bit će bolje i svima nama koji ćemo koristiti njihove usluge. Ovi centri čine jedan iskorak i novu dodanu vrijednost koji svaki grad može samo poželjeti – naglasio je Ačkar.

Koferencija i obilazak radova na Regionalnom centru kompetetntosti u Velikoj Gorici 1

12.10.2022. – Velika Gorica – Koferencija i obilazak radova na Regionalnom centru kompetetntosti u Velikoj Gorici – foto: Sanjin Vrbanus/Cityportal.hr

The post FOTO Centar izvrsnosti napreduje prema planu, bit će to velik iskorak u strukovnom obrazovanju appeared first on cityportal.hr.