Prijava

Vaša prijava

FOTO: Dječji tjedan u Lojtrici prepun doživljaja

['djeca', 'Dječje gradsko vijeće', 'Dječji tjedan', 'DV Lojtrica', 'vrtić']

‘Kako je danas biti dijete’ propitkivalo se kroz brojne aktivnosti za najmlađe, tijekom ovogodišnjeg Dječjeg tjedna Grada Velike Gorice, koji se tradicionalno održava u listopadu.

Bilo je tu i umjetnosti, sporta, ali i sudjelovanja na pravoj sjednici Dječjeg gradskog vijeća, gdje su mališani razgovarali s gradonačelnikom Krešimirom Ačkarom. Dječji tjedan započeo je u tonu književnosti i umjetnosti, gdje su svi zainteresirani imali priliku sudjelovati u predstavljanju priručnika „Razvojni putokaz djeteta“ odgojiteljice DV Lojtrica, Petre Gotal i suradnice Lane Kihas.

DV Lojtrica Djecji tjedan scaled e1665582062101

Tijekom tog posebnog tjedna djeca su u Lojtrici na zabavan i edukativan način sudjelovala u mnogim aktivnostima i igrama.

– Posebnu pozornost posvetili smo društvenim igrama, koje polako postaju zaboravljene zbog brzorastuće tehnologije i digitalizacije. Kroz brojne tradicionalne igre poput gumi-gumi, lanca probijanca i crne kraljice, naši su odgojitelji osvježili tradiciju dajući dašak nostalgije i pružili djeci novo- staro iskustvo – doznajemo iz Lojtrice.

Sjednica Djecjeg gradskog vijeca 10

04.10.2022. – Velika Gorica – Dječje gradsko vijeće – foto: Petra Škrinjarić/Cityportal.hr

Zadnji dan je protekao u sportskom duhu zahvaljujući gostima iz velikgoričkog Judo kluba Pinky.

– Demonstrirali su našim mališanima osnovne judo zahvate i ostale vježbe. Kroz sportsku olimpijadu, štafetne igre i nogometni turnir djeca su spoznala važnost tjelesne aktivnosti, koja je neophodna za cjeloviti rast i razvoj – ističu iz ovog dječjeg vrtića.

DV Lojtrica Djecji tjedan2 e1665582176308

Foto: Dječji tjedan u DV Lojtrica/DV Lojtrica

The post FOTO: Dječji tjedan u Lojtrici prepun doživljaja appeared first on cityportal.hr.