Prijava

Vaša prijava

Pali i u Kranjčevićevoj: Goričan presudio Goričanima

['HNK GORICA', 'hnl', 'hotnews', 'nk lokomotiva', 'toni fruk']

Stalno čekamo taj “klik”, taj trenutak koji će konačno preokrenuti stvari i pokrenuti Goricu kad je osvajanje bodova u pitanju, ali ne ide pa ne ide… U svakoj utakmici Gorica je tu, blizu, na korak do bod(ov)a, a opet nekako uvijek pronađe način kako ostati praznih ruku. Kao što se, posljednje u nizu, dogodilo i u Kranjčevićevoj ulici u subotu poslijepodne, u sudaru s Lokomotivom, u utakmici koja je vrijedila “šest bodova”.

Bio je ovo, naime, derbi začelja i svaki izgubljeni bod ima dodatnu težinu, a Gorica ih je izgubila sva tri. Iako ni ovoga puta nije bila loša, iako je opet bila blizu, na korak do…

Trener Igor Angelovski nastavio je svoju potragu za prvom prvenstvenom pobjedom odabravši formaciju s trojicom u obrani, Steenvoorednom, Jovičićem i Krizmanićem, s Nikolom Vujnovićem uz Denija Jurića u vrhu napada. Ipak, bolje je utakmicu otvorila Lokomotiva, imala je, uz dominaciju, i stativu Tucija u šestoj minuti, a s druge strane veliku šansu propustio je Toni Fruk.

Igrala se 32. minuta kad se dogodio prvi ključni trenutak. Lopta je doletjela s desne strane na lijevu stranu peterca, glavom je to u sredinu spustio Luka Stojković, a primio, driblingom izbacio Steenvoordena i iznimno precizno pogodio uz stativu Sandro Kulenović. Izvedba iz nogometnih udžbenika, jako lijep gol i šok za Goricu. Iako, realno gledajući, nagrađena je Lokomotiva za nešto bolju igru u tih prvih pola sata…

Gorica se, kao i obično, mučila sa zadnjim pasom, sa stvaranjem pravih, čistih situacija, pa je jedini način za doći do izjednačenja zapravo bio – izvesti nešto posebno. Učinio je to Toni Fruk u 52. minuti, nakon otvaranja poluvremena u kojem je opet dominirala Lokomotiva. Sjajno je loptu do zadnje trećine dovukao Jurica Pršir, dao za Denija Jurića, on iz prve ostavio za Fruka, koji s lijevom ruba šesnaesterca gađa suprotne rašlje. Golčina za, kako se ono kaže, eurovizijsku razmjenu!

Taj gol podigao je Goricu, dominirala je u sljedećoj fazi utakmice naša momčad, držala Lokomotivu u šahu, ali mat se nije dogodio. Odnosno, nije se dogodio na ovoj strani. Na onoj drugoj jest, i to u 74. minuti… Izgubljena je jedna lopta na centru, Lokomotiva se brzo otvorila, lopta je došla lijevo do Silvija Goričana, on projurio između Jovičića i Prokopa pa efektno zakucao loptu pod prečku. Još jedan iznimno lijep gol, još jedan šok za Goricu.

Iz kojeg se naši nogometaši više nisu uspjeli vratiti. Posljednjim sučevim zviždukom stigao je i deveti ovosezonski poraz, u 13 odigranih utakmica. Ostala je Gorica na šest bodova, ali slika izgleda bitno lošije nego prije ovog poraza. Gorica, naime, ima šest bodova na dnu, a dvojac koji joj je najbliže, Rijeka i Šibenik, ima ih dvostruko više.

Predaha nema, već u srijedu u 16.30 sati ide se u goste Hajduku na Poljud.

The post Pali i u Kranjčevićevoj: Goričan presudio Goričanima appeared first on cityportal.hr.


U nedjelju protiv Bosca

Modelarska liga Zagrebačke županije