Prijava

Vaša prijava

Magla odgodila Goricu i Slaven, ali ni ponedjeljak nije baš nešto…

['HNK GORICA', 'hnl', 'hotnews', 'magla', 'Slaven Belupo']

Ogledi između nogometaša Gorice i Slaven Belupa posljednjih su se godina u Velikoj Gorici igrali po snijegu, dva puta po velikom pljusku, na terenu natopljenom vodom, jedanput i po magli, a ove nedjelje sve je upućivalo na to da će taj dio s maglom dobiti i svoj nastavak. Sat vremena prije početka utakmice još je bilo sunčano, a onda je krenulo… Magla je iz minute u minutu postajala sve gušća i delegat je morao odgoditi utakmicu.

Nedugo potom donesena je i nova odluka, da će se ova utakmica odigrati sljedećeg, u ponedjeljak od 14 sati. Uz nadu da magle neće biti, ili da će barem biti na podnošljivoj razini, takvoj da se nogomet ipak može igrati.

I osvanulo je jutro u ponedjeljak, a pogled kroz prozor ponudio je – maglu. Koja ne izgleda kao da ima namjeru razići se tako skoro, pa je i nešto prije 10 sati, četiri sata prije zakaznog drugog pokušaja, i dalje bila gusta, a vidljivost vrlo skromna. I naravno da se odmah pojavio strah da će morati doći do nove odgode, budući da slobodnih termina za odigravanje ove utakmice baš i nema, pa ostaje samo nadati da će se u satima pred nama situacija popraviti.

Inače, kako objašnjava naš meteoreolog Kristijan Božarov, geografski trokut Zagreb – Sisak – Karlovac dio je Hrvatske s najmanje vjetra, u taj trokut spada i naš kraj, pa bi to moglo biti jedno od ključnih objašnjenja zašto se toliko često događaju ovakve magle, po kojima se nogomet može igrati teško ili nikako.

Pamtimo više “maglenih” utakmica na Gradskom stadionu otkad je Gorica prvoligaš, možda i najbolje onu koja je izgubljena 2-0 od Dinama, pri čemu se ništa nije vidjelo ni na stadionu, ni na kamerama…

The post Magla odgodila Goricu i Slaven, ali ni ponedjeljak nije baš nešto… appeared first on cityportal.hr.


Ena i Pavao pozvani na državno Natjecanje iz Fizike