Prijava

Vaša prijava

Stigla nova vatrogasna oprema u DVD Buševec

['DVD Buševec', 'fond solidarnosti eu', 'vatrogasna oprema']

Vatrogascima iz Buševca stigla je nova vatrogasna oprema. Naime, DVD Buševec jedno je od aktivnijih društava na velikogoričkom području koje je prošle godine imalo oko 77 intervencija, a sudjelovali su i u otklanjanju štete od potresa na pogođenim područjima.

– Dobrovoljno vatrogasno društvo Buševec sklopilo je 21. travnja 2022. godine s Ministarstvom unutarnjih poslova Republike Hrvatske Ugovor (FSEU.2022.MUP.025) o dodjeli 486.610,00 kn bespovratnih sredstava iz Fonda solidarnosti EU u sklopu projekta „DVD BUŠEVEC 2022.- Izvanredna nabava nove vatrogasne opreme službi zaštite i spašavanja zbog zamjene uništene, oštećene ili rashodovane opreme na vatrogasnim intervencijama nastalim iza 28.12.2020. na intervencijama na području Grada Velika Gorica i Sisačko-moslavačkoj županiji“ – napisali su na svojoj FB stranici vatrogasci iz Buševca.

DVD Busevec oprema1

Foto: DVD Buševec

Zadnja pošiljka opreme koja je nabavljena preko Fonda solidarnosti EU stigla je u srijedu.

– Dobivenim sredstvima nabavili smo nova interventna i šumska odjela, zaštitne kacije, kompozitne boce i dišne aparate, tu su i nove čizme, zaštitne rukavice, mlaznice za visoki tlak…nova oprema će nam uvelike pomoći pri obavljanju našeg zadatka, a to je spašavanje ljudi i njihove imovine. Bit će svakako od izuzetnog značaja za naš budući operativni rad – rekli su nam iz DVD-a Buševec.

 

The post Stigla nova vatrogasna oprema u DVD Buševec appeared first on cityportal.hr.