Prijava

Vaša prijava

Molitva i paljenje svijeća za žrtve Vukovara i Škabrnje u gradu i okolici

['Buševec', 'domovinski rad', 'hotnews', 'Mičevec', 'mraclin', 'veterani domovinskog rata velika gorica', 'VUKOVAR']

Dan sjećanja na žrtve Domovinskog rata i Dan sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje državni je blagdan koji obilježavamo 18. studenoga u sjećanje na dan kada je 1991. slomljena herojska obrana grada Vukovara, počinjen pokolj u Škabrnji te kada su svoje junaštvo iskazali branitelji Saborskoga, Slunja, Cetingrada te Rakovice.

I ove godine ovi Dani će prigodnim programima biti obilježen u Vukovaru i Škabrnji, ali i diljem Hrvatske pa tako i na području našeg grada.

Na obilježavanje, u četvrtak, pozivaju i Veterani Domovinskog rata Velika Gorica – klub Mičevec. Ispred crkve sv. Benedikta u Mičevcu, u 17 sati, bit će održana zajednička molitva i paljenje svijeća za žrtve Vukovara i Škabrnje.

Na lijepu i pomalo tužnu tradiciju podsjećaju iz Mraclina. Mjesni odbor donirao je lampaše koji će biti postavljeni na potezu Ulice Braće Radić od Parka Tomislava Hrkovca pa prema pruzi. Početak ove komemorativne manifestacije, odlazak od Vatrogasnog doma do Tomislavove biste, zakazan je za četvrtak 17. studenoga u 18 h, ističu iz DVD-a Mraclin.

Mraclin2

Foto: DVD Mraclin

I u susjednom Buševcu obilježit će ovaj dan. Udruga Moj Buševec poziva na paljenje lampiona u 17 sati na Trg Seljačke sloge u Buševcu.

– Pripremili smo 600 lampiona koje besplatno možete preuzeti na našem štandu kod crkve gdje ćemo upaljene postaviti na predviđeno mjesto ispisivanjem riječi grada heroja ” VUKOVAR” kao i na 3,5 m visokog postolja u obliku Vukovarskog vodotornja – ističu iz Udruge.

The post Molitva i paljenje svijeća za žrtve Vukovara i Škabrnje u gradu i okolici appeared first on cityportal.hr.