Prijava

Vaša prijava

VIDEO Izborna skupština HNK Gorice: ‘Cilj je zadržati status i kvalitetu!’

['HNK GORICA', 'hotnews', 'izborna skupština']

U velikoj dvorani Gradskog stadiona u četvrtak poslijepodne održana je izborna sjednica Skupštine HNK Gorica. Skupštini su nazočila i glasala 29 od ukupno 37 člana, prenosi HNK Gorica.

Sjednicu je s obzirom na istek mandata skupštinskih tijela otvorio i vodio najstariji član Skupštine Devi Debijađi, koji je nakon pozdrava pozvao sve članove na minutu šutnje u znak odavanja počasti svim stradalim hrvatskim braniteljima. Prije izbora radnih tijela (radnog predsjedništva, verifikacijske komisije, dva ovjerovitelja zapisnika i zapisničara) i usvajanja zapisnika s 16. i 17. Skupštine, prikazan je kratak film o 2022. godini.

– Rekli smo da je prošla sezona za HNK Goricu jedna od najuspješnijih sa sportskog aspekta, a ako se baziramo samo na seniore onda je 2022. godina jedna od najneuspješnijih u povijesti Gorice. Možemo tražiti objektivne i subjektivne okolnosti, da smo bili oštećeni, da smo gubili u posljednjim sekundama, ali uzorke loših rezultata ne smijemo tražiti sa strane već sami u sebi. Jedino se kroz promjenu mentaliteta unutar stožera i momčadi možemo na proljeće vratiti na pozitivan put – kazao je predsjednik Nenad Črnko.

Nakon izbora radnih tijela i usvajanja zapisnika sa 16. i 17. sjednice Skupštine, na dnevnom redu bilo je financijski plan i program rada za 2023. godinu, rasprava o prijedlogu programa rada i financijskog plana za 2023. i usvajanja istog, izmjene i dopune Statuta, prijedlog kandidata i izbor predsjednika Kluba, predsjednika i dopredsjednika Skupštine te tajnika kluba, a svi prijedlozi su usvojeni jednoglasno.

Najveći prihodi u 2023. godini planirani su u području izlaznih transfera kao redovni novčani tijek realiziranih i fakturiranih transfera u 2022. godini, a daljnji transferi će uvelike ovisiti o sportskoj politici Kluba, odnosno uspješnosti seniorske momčadi u natjecanju SuperSport HNL. Naravno, primarni cilj Kluba je svakako očuvanje statusa prvoligaša i kvalitete seniorske momčadi jer se time ostvaruju i pretpostavke za još veće buduće prihode.

Novi predsjednički mandat dobio je Nenad Črnko, predsjednik Skupštine Renato Ivanuš, dopredsjednik Skupštine Damir Šimunić i tajnica Kluba Željka Makek. Svi su mandate dobili jednoglasno.

hnk gorica skupstina crnko

Foto: Larisa Trošić/HNK Gorica

Sedma točka dnevnog reda bio je izbor članova Izvršnog odbora na prijedlog predsjednika Kluba te su uz dosadašnjih 15 članova Izvršnog odbora, novim članovima potvrđeni Tomislav Prahir i Marko Stepanić.

Po završetku Skupštine, članovima su se obratili gosti tajnik Nogometnog saveza Velike Gorice Stjepan Petrac te predsjednik Zajednice sportskih udruga Grada Velike Gorice Goran Kovačić, kao i zamjenik gradonačelnika Velike Gorice Neven Karas.

– Poznavajući dobar dio ljudi koji vode Klub, vjerujem da ne trebamo brinuti za budućnost i uspjeh Gorice. Rezultati koje je Gorica do sada ostvarila su izuzetno dobri i vjerujem da ćemo i na idućoj izbornoj Skupštini govoriti o velikogoričkom nogometu u najvišem rangu hrvatskog nogometa. Klub ima potporu Grada i bitno je da Gorica nastavi na tragu dosadašnjih uspješnih rezultata u svim područjima djelovanja – rekao je Neven Karas.

The post VIDEO Izborna skupština HNK Gorice: ‘Cilj je zadržati status i kvalitetu!’ appeared first on cityportal.hr.