Prijava

Vaša prijava

Rukometaši uzeli bod u “gradu rukometa”: Dobar remi u Metkoviću

['hotnews', 'hrk gorica', 'metković']

Usred lijepe i pozitivne serije, u kojoj su rukometaši Gorice u sedam susreta skupili šest pobjeda, uključujući i dvije europske, prošlog vikenda u grad je stigao prejaki Nexe i vratio stvari na mjesto. I obje noge na zemlju. Našičani su protutnjali Velikom Goricom s ipak malo preuvjerljivih 41-24 i smirili bilo kakvu vrstu moguće euforije, no pozitivu je svakako valjalo zadržati. Baš je zato prva sljedeća bila jako bitna…

A prva sljedeća ponudila je gostovanje u Metkoviću, putovanje od 520 kilometara, u gradu koji je hrvatskom rukometu dao igrače poput Patrika Ćavara, Slavka Golužu, Ivana Čupića, Davora Dominikovića, Nikšu Kaleba… Konačno se ove sezone Metković vratio na prvoligašku rukometnu kartu, a geografski položaj samo je jedan od razloga zašto nitko ne voli gostovati ovdje. Domaćin, naime, ima dobru momčad, neugodnu, čvrstu, i znalo se da će ovo biti težak posao za Goricu.

Tako je nekako i bilo, jer praktički od početka igralo se “gol za gol”. Uspio se Metković odvojiti na četiri gola viška u 36. minuti, ali Gorica se vratila ekspresno i u 48. uspjela povesti. I tu je krenula drama… Na kraju dva važna gola Hrvoja Cekovića u dostizanju prednosti, u koju je Metković posljednji put došao nešto manje od tri minute prije kraja.

S tih 26-25 za domaćina ušlo se i u posljednju minutu, a konačni rezultat postavio je Jakov Dujić na 40-ak sekundi prije kraja. Posljednji napad imao je domaćin, ali nije ga uspio realizirati i završilo je podjelom bodova.

U izostanku Mateja Svržnjaka, ali i nakon odlaska Dominika Gala, trener Andrija Nikolić bio je osuđen na sužen roster, pa su se na kraju samo petorica upisala među strijelce. Osam put pogađao je Tin Tomljanović, sedam je dodao Dujić, šest Ceković, tri Rok Malin i dva Filip Goričanec. I to je to. Na kraju dovoljno za taj jedan bod.

S takvim raspletom Gorica je pala s drugog na četvrto mjesto, ali isključivi razlog je gol-razlika. Savršeni Nexe ima 20 bodova, Dubrava, Rudar i Gorica su na 13, peti je Metković s devet, a šesti Varaždin, koji će biti i sljedeći protivnik Gorice. Opet se ide u goste, opet neće biti lako, ali sve upućuje na to da će se voditi velika borba za mjesto u Top 3, koje vodi u Ligu za prvaka…

The post Rukometaši uzeli bod u “gradu rukometa”: Dobar remi u Metkoviću appeared first on cityportal.hr.