Prijava

Vaša prijava

Vozači, ovaj tjedan besplatno obavite tehnički pregled vozila

['Centar za vozila Hrvatske', 'tehnički pregled', 'vozači', 'vozila']

Vlasnici limeni ljubimaca i ove godine besplatno mogu provjeriti njihovu tehničku ispravnost. Naime, Centar za vozila Hrvatske pod 21. do 26. studenog u svim stanicama za tehnički pregled organizira preventivno – sigurnosnu akciju nadzora tehničke ispravnosti vozila pod nazivom ”Dani tehničke ispravnosti vozila 2022”.  Cilj akcije je povećanje stupnja tehničke ispravnosti vozila kako bi se izbjegle prometne nesreće uvjetovane tehničkom neispravnošću vozila.

Tijekom akcije vozači dobrovoljno mogu dovesti svoja vozila u bilo koju stanicu za tehnički pregled vozila gdje će se na vozilu besplatno pregledati osnovni sklopovi bitni za sigurnost prometa na cestama, s ciljem uklanjanja eventualno utvrđenih nedostataka na vozilu, a kroz savjetodavnu i tehničku pomoć od strane stručnog osoblja ukazivati će se na značaj uklanjanja neispravnosti na vozilu.

Akcija je prvenstveno usmjerena na mogućnost obavljanja besplatnog pregleda vozila u stanicama za tehničke preglede, a od akcije će biti izuzeta vozila koja u navedenom razdoblju imaju zakonsku obavezu provođenja tehničkog pregleda i registracije, uz poticanje vozača da preventivno kontroliraju ispravnost vlastitog vozila kako bi sigurno sudjelovali u prometu.

The post Vozači, ovaj tjedan besplatno obavite tehnički pregled vozila appeared first on cityportal.hr.