Prijava

Vaša prijava

Željko Sopić novi trener HNK Gorice: ‘Ispadanje iz lige nije opcija!’

['HNK GORICA', 'hotnews', 'mensur mujdža', 'željko sopić']

HNK Gorica dogovorila je suradnju s novim trenerom, Željkom Sopićem (48), koji će uz sebe imati dva pomoćnika, Mensura Mujdžu i Marka Krnjića.

– Moram zahvaliti predsjedniku Črnku i klubu na ukazanom povjerenju. Svjestan sam situacije i idemo se što prije uhvatiti u koštac s problemom i raditi. Ispadanje nije opcija. S takvim sistemom i načinom rada ćemo krenuti od prvog dana i vjerujem da ćemo doći do željenog cilja – kazao je novi šef stručnog stožera Gorice, koji je potpisao ugovor s opcijom trajanja do 2025. godine.

Nekoliko članova stručnog stožera Gorice Sopić vrlo dobro poznaje.

– Mujdžu i Krnjića znam već duži niz godina. S Krnjićem sam surađivao u Rudešu i obojica smo bili u Emiratima, iako ne u istom klubu. Vrlo dobro poznajem i kondicijskog trenera Gorice, Krešimira Šoša, s kojim sam imao prilike raditi u Dinamu… Radujem se suradnji s novim stožerom, za koju vjerujem da će biti odlična.

Sopić je kao igrač nosio dresove Zagreba, Borussije Mönchengladbach, Slaven Belupa, Lokomotive… Po završetku igračke karijere vodio je Rudeš, Dinamo II, Dinamo, Al Ain te Sabah FC.

– Nakon tri godine u Rudešu, preuzeo sam drugu momčad Dinama. Zatim sam dobio poziv za pomoćnog trenera prve ekipe, s najvećim gospodinom hrvatskog nogometa, pokojnim Zlatkom Cicom Kranjčarom. Nažalost, nakon nekih loših rezultata došlo je do smjene glavnog trenera, pa sam preuzeo klupu, vodio momčad u tri utakmice, a onda sam kratko bio i pomoćnik treneru Ivajlu Petevu.

Nakon odlaska iz Dinama, Sopić je dvije godine trenerske karijere proveo u Ujedinjenim Arapskim Emiratima, a posljednji klub bio mu je azerbajdžanski Sabah.

– Godinu dana sam bio pomoćnik Zoranu Mamiću u Al Ainu s kojim smo osvojili duplu krunu prvi put u povijesti. Nakon toga sam osvojio prvenstvo s U-21 ekipom Al Aina, a posljednji angažman bio mi je u Sabahu, u kojem me zatekla slična situacija kao sada ovdje, ali uspjeli smo napraviti veliki iskorak. Međutim, korona je nažalost sve zaustavila… Sada se okrećem onome što nas čeka ovdje i siguran sam da ćemo biti spremniji, jači i željniji – kazao je Sopić.

IMG 1666 copy

Gorica će, pod vodstvom novog trenera, s pripremama krenuti ovaj tjedan, u petak, 2. prosinca.

– Znamo gdje se trenutno nalazimo i znamo gdje želimo doći, samo to nas zanima – naglasio je.

Uz Sopića i njegove pomoćnike, na današnjem potpisivanju bio je i sportski direktor Mario Brkljača, koji je komentirao dolazak novog glavnog trenera.

– Odlučili smo se za gospodina Sopića jer vjerujemo da će momčadi donijeti novu, pozitivnu energiju, pobjednički mentalitet koji nam je potreban i da će iskustvom kojeg ima pomoći Gorici da izađe iz trenutne situacije – rekao je.

The post Željko Sopić novi trener HNK Gorice: ‘Ispadanje iz lige nije opcija!’ appeared first on cityportal.hr.