Prijava

Vaša prijava

Kojim sportovima se danas možete baviti u udobnosti svog doma?

['sport', 'tjelovježba', 'zima']

Ako želite tijekom zime unatoč hladnoći nastaviti razvijati vlastiti sportski duh i aktivirati svoje tijelo, u današnje vrijeme možete to raditi čak i ako ne izađete iz svoje kuće…

Zima je hladno razdoblje u kojem znatno manje vremena provodimo vani nego tijekom proljeća i ljeta, a sportske aktivnosti padaju u drugi plan, zbog čega nije tajna da se upravo oko Božića i Nove godine građani naše zemlje najviše udebljaju.

No, u današnje vrijeme sportom se možete na različite načine baviti i u udobnosti svog doma, bez da uopće izlazite iz svoje kuće. Time ne samo što ćete održati kondiciju i bolje kontrolirati tjelesnu težinu, već ćete nastaviti usvajati važne lekcije kojima nas sportski stil života svakodnevno uči.

Trening na prostirci

Fitnes industrija značajno je napredovala posljednjih godina pa današnji treneri svojim klijentima nude vježbe koje mogu izvoditi kod kuće, na prostirci u vlastitoj sobi. Takav plan treninga možete pronaći i besplatno, putem Googlea ili YouTubea.

Za izvođenje takvih vježbi potrebna vam je tek težina vlastitog tijela, a možete tome eventualno dodati jednostavne rekvizite poput elastičnih guma, girje ili manjih utega. Već pola sata jednog takvog kružnog treninga učinit će mnogo za vašu kondiciju, kao i izdržljivost, a doći će i do solidnog sagorijevanja kalorija, što u kombinaciji s pravilnom prehranom sprječava tradicionalno hrvatsko zimsko debljanje.

Ako je vaš prostor veći, tada ima mjesta i za šipku za zgibove, koja će svakako dobro doći da ojačate leđa i mišiće gornjeg dijela tijela. Pod krevet se uvijek može smjestiti i veći broj utega pa čak i šipka, što će svakako imati u svojoj kolekciji oni koji tijekom zime žele povećati vlastitu fizičku snagu.

Uz sve to, ako živite u zgradi uvijek su tu stepenice koje vam mogu poslužiti kao dodatna odlična tjelovježba za jačanje mišića nogu i gluteusa, kao i za trošenje kalorija pa zaista možemo reći da postoji dovoljno opcija za rad na svom tijelu i održavanju težine, čak i ako ne izlazite često iz svojeg doma.

ping pong pixabay

Foto: Pixabay

Sportovi pogodni za igru u kući

Ako su vam individualni treninzi dosadni, postoje i sportovi koje je moguće igrati u udobnosti vašeg doma, pod uvjetom da živite u velikom stanu ili u kući.

Oni koji imaju podrum uvijek mogu dolje smjestiti stol za stolni tenis, koji zlata vrijedi ako želite ispucati negativnu energiju i brusiti svoju vještinu kroz vrlo dinamičnom nadmetanje. U kući možete

imati i stol za biljar, koji se obično nalazi u luksuznim vilama, ali entuzijasti ih znaju nabaviti čak i ako imaju skromniji prostor za život.

Stolni nogomet još je jedno rješenje za kojim možete posegnuti ako se želite s nekim natjecati u svom domu, a ako imate koliko-toliko zagrijano dvorište i postavljen koš ispred kuće, možete čak i po zimi igrati jedan na jedan sa svojim rivalom ili se barem zabavljati šutirajući.

Sportska nadmetanja online

Sport je važan za ljudsko tijelo, ali i um. Zato neki sportovi ne traže od vas fizičku snagu, izdržljivost i kondiciju, ali svejedno pomažu razvijanju sportskog duha te potiču na analitičnost i strateško razmišljanje, što kasnije dobro dođe u svakoj sferi života.

Među takve sportove svakako spada šah, kao plemenita igra u kojoj vaš um odlučuje hoćete li nadmudriti protivnika ili nećete, a bliske tome su i različite kartaške igre koje danas donose brojne casino stranice. Bilo da se odlučite igrati poker protiv drugih igrača, blackjack protiv kuće ili belu u parovima, ovakve igre predstavljaju pravo sportsko nadmetanje, koje će vas odlično zabaviti.

Tu su naravno i simulacije sportova kroz popularne video igre. Danas možete igrati virtualne nogometne, košarkaške i hokejaške utakmice pa čak i teniske mečeve, a i sudjelovati u automobilističkim i motociklističkim utrkama, pomoću vašeg računala ili čak mobitela, što je još jedan način kako u zimskim mjesecima unijeti malo sportskog duha u svoj dom.

Za kraj, spomenimo i fantasy lige, menadžere i različite kvizove kojima možete pokazati da posjedujete besprijekorno sportsko znanje i taktičko razmišljanje, a ne zaboravimo ni sportsko klađenje, kao jednu od omiljenih zanimacija u Hrvatskoj koja se svodi na prognoziranje ishoda sportskih događaja, ali je s vremenom praktički postala i sport sam po sebi.

The post Kojim sportovima se danas možete baviti u udobnosti svog doma? appeared first on cityportal.hr.