Prijava

Vaša prijava

FOTO Grad svojim učenicima i studentima uručio stipendije

['grad velika gorica', 'hotnews', 'Krešimir Ačkar', 'SREDNJA ŠKOLA', 'stipendije', 'stipendije Grada Velike Gorice', 'STUDENTI', 'učenici']

Goričkim učenicima srednjih škola i studentima gradonačelnik Krešimir Ačkar uručio je u utorak, u vijećnici Pučkog otvorenog učilišta, gradske stipendije. Iznos stipendija za učenike je 500 kuna, a za studente 1.000 kuna.

– Nema ljepšeg ulaganja od ulaganja u obrazovanje. Velika Gorica je prvak Hrvatske po ulaganju u obrazovanje, ulažemo gotovo trećinu svog proračuna predškolski odgoj i školstvo. Smatramo da je obrazovanje budućnost našega grada. Mi ćemo vam nastaviti i dalje davati ovakvu pomoć jer vi to nama na najbolji mogući način vraćate kroz svoje rezultate. Budućnost našega grada isključivo ovisi o vama. Mislim da će vam ove stipendije biti dobra pomoć i olakšati vam – kazao je gradonačelnik Krešimir Ačkar i dodao kako obrazovanje ne smije biti luksuz .

Iz Povjerenstva za dodjelu stipendija Grada Velike Gorice su pozvali da se na idući natječaj prijavi i više studenata jer ima dovoljno novaca za i za više stipendija. Naime, ovoga se puta nije javio dovoljan broj studenata koji zadovoljavaju uvjete za stipendiju, pa su iznosi predviđeni za njihove stipendije prenamijenjeni u stipendije za učenike kojih se prijavilo znatno više. Ukupno je Grad Velika Gorica dodijelio 37 učeničkih te 19 studentskih stipendija.

Antonio Brajdić stipendiju prima več četiri godine te mu ona mnogo znači: “Dosta dobro dođe ovakva podrška, posebno u ovakvim vremenima. I roditeljima je dosta lakše, pogotovo u obiteljima gdje nas je više članova i zato želim zahvaliti gradonačelniku i svima vama.”

Galerija fotografija

The post FOTO Grad svojim učenicima i studentima uručio stipendije appeared first on cityportal.hr.