Prijava

Vaša prijava

Cvate turizam u Zagrebačkoj županiji, a kuće za odmor sve popularnije

[]

Nastavlja se trend pozitivnih turističkih pokazatelja u Zagrebačkoj županiji. Prema najnovijim podacima sustava eVisitor u našoj je županiji u 2022. godini ostvareno oko 56% više dolazaka i oko 48% više noćenja turista u odnosu na 2021. godinu.

Gosti su najviše boravili  u Velikoj Gorici, Svetoj Nedelji, Jastrebarskom, Samoboru i Ivanić-Gradu, a uz domaće goste, Zagrebačka županija najviše je privukla goste iz Njemačke, Italije, Nizozemske, Bosne i Hercegovine, Poljske, Austrije, SAD-a, Slovenije, Srbije, Češke i Kine.

U odnosu na turistički rekordnu 2019. godinu ostvareno je oko 91 % dolazaka dok je broj noćenja turista veći za oko 2 % u donosu na 2019. godinu. Prema organizaciji dolaska, ostvareno je oko 90 % individualnih dolazaka gostiju.

– Naši vinari, OPG-ovci, hotelijeri, ugostitelji, lokalne turističke zajednice, kao i sama Turistička zajednica Zagrebačke županije dali su svoj doprinos, a ta sinergija ponovno se pokazala kao recept za najbolje rezultate – istaknula je direktorica Ivana Alilović te poručila kako će i u ovoj godini županijska Turistička zajednica nastaviti s promocijom destinacije i svih njenih autohtonih i inovativnih sadržaja.

Dobrim rezultatima pridonio je i sve veći trend gradnje i iznajmljivanja kuća za odmor, kako tradicijskih tako i luksuznih, kojih u Zagrebačkoj županiji ima više od 130.

– U 2022. godini interes za boravak u kućama za odmor se udvostručio u odnosu na godinu ranije – dodala je Alilović

Ova objava Cvate turizam u Zagrebačkoj županiji, a kuće za odmor sve popularnije se prvi puta pojavila na cityportal.hr.