Prijava

Vaša prijava

Za razvoj sporta i tehničke kulture županija osigurala 1,2 milijuna eura

[]

Zagrebačka županija u 2023. godini nastavlja s intenzivnim ulaganjima u razvoj sporta i tehničke kulture, a u tu svrhu ove je godine u proračunu predviđeno 1,2 milijuna eura. Ugovore predstavnicima zajednicama i savezima dodijelio je zamjenik župana Ervin Kolarec, a najveći iznos od 935,7 tisuća eura pripao je Zajednice športskih udruga i saveza Zagrebačke županije.

– Dodijeljena sredstva za svaki savez i zajednicu veća su nego što su bila prethodnih godina. Zagrebačka županija ove je godine za sport izdvojila više od 1,2 milijuna eura, što je povećanje za skoro 9 posto u odnosu na prethodnu godinu, a za Zajednicu tehničke kulture izdvojili smo 26 posto više u odnosu na lani što iznosi 109.230 eura – rekao je zamjenik Kolarec dodavši da su osim ovih sredstava za sport tokom godine osigurana i sredstva za nagrađivanje uspješnih sportaša te organizaciju velikih sportskih događaja.

Veći iznos na računu županijska Zajednica športskih udruga i saveza dobro će iskoristiti.

– Tu ćemo razliku iskoristiti za nadgradnju i pomoć vrhunskom sportu, da vrhunski sportaši nemaju potrebu odlaziti u zagrebačke klubove nego da im sve što trebaju za rad i napredovanje omogućimo u Zagrebačkoj županiji – naglasio je predsjednik Vladimir Bregović.

Spomenimo još kako je za rad Županijskom školskom sportskom savezu na raspolaganju 122.770 eura, a županijskom Parasportskom savezu 53.090 eura.

 

Ova objava Za razvoj sporta i tehničke kulture županija osigurala 1,2 milijuna eura se prvi puta pojavila na cityportal.hr.