Prijava

Vaša prijava

FOTO ‘Božićni san male Klare’ zabavio najmlađe Goričane i pomogao akciji za Doriana Pucekovića

[]

Studenti Ranog i predškolskog odgoja i obrazovanja Sveučilišta u Zagrebu izveli su u subotu svoju dječju predstavu “Božićni san male Klare” nastalu prema priči E. T. A. Hoffmana “Orašar”. Pred velikogoričku publiku došli su s jednim plemenitim ciljem, a to je pomoći Dorianu Pucekoviću iz Kuča, koji boluje od spinalne mišićne atrofije.

Studente je s Humanitarnom udrugom Buvljakuše, koja organizira akcije prikupljanja srestava za malenog Doriana, povezala ravnateljica Dječjeg vrtića Ciciban Tatjana Karlović Oslaković, u čijem su vrtiću neki od studenata bili na praksi.

– Kada su u sklopu jednog kolegija napravili svoju predstavu humanitarnog karaktera, za Klaićevu bolnicu, bila sam pozvana pogledati predstavu. Oduševila me i u razgovoru s dekanom dogovorili smo se da ćemo predstavu dovesti u Veliku Goricu. Studenti su bili oduševljeni idejom i bez trunke razmišljanja su to prihvatili – objasnila je Tatjana Karlović Oslaković te dodala kako joj je posebno drago što su u danas nastupili studenti iz svih krajeva Hrvatske, Od Dubrovnika i Splita, do Ogulina, Karlovca i Velike Gorice.

Goričani koji su pogledali Božićni san male Klare, osim što su mogli uživati u lijepoj priči i zanimljivoj predstavi, time su pomogli da se humanitarna akcija za Doriana približi svom cilju, a to je prikupiti 280 tisuća kuna za ugradnju lifta u Dorianovoj obiteljskoj kući.

Galerija fotografija

 

 

Ova objava FOTO ‘Božićni san male Klare’ zabavio najmlađe Goričane i pomogao akciji za Doriana Pucekovića se prvi puta pojavila na cityportal.hr.