Prijava

Vaša prijava

Muzej Turopolja poziva na jedinstvenu noć uz izložbe, predstavu, radionice i koncert

[]

Hrvatsko muzejsko društvo organizira tradicionalnu manifestaciju Noć muzeja, koja će diljem zemlje biti održana ovog petka, 27. siječnja, a u koju se iz godine u godinu uključuje sve više muzeja, arhiva, knjižnica, galerija, obrazovnih institucija, udruga i gradova. Ovogodišnja tema je ‘Muzeji su važni!’.

– U vremenu kada se događaju nesagledive promjene u svim sferama života i rada, od dramatičnih klimatskih promjena, pandemije Covida 19, koji su utjecali i utječu na ukupne socijalne, ekonomske i svake druge segmente života, tako i do katastrofalnog potresa koji je pogodio Zagreb, Sisak, Petrinju, dodatno je pojačao osjećaj nesigurnosti. Također, moguće katastrofalne posljedice rata na europskom kontinentu, neminovno mijenjaju postavljene prioritete društava u cjelini i svakog pojedinca.

Zadnjih godina porasla je svijest o važnosti održivog razvoja, kroz očuvanje prirode, društva i ljudske civilizacije, koja je ovim pojavama nepovratno ugrožena. U svim ovim procesima, muzeji imaju svoju važnu ulogu, imaju moć. Nova definicija muzeja objavljena uz Međunarodni dan muzej 18. svibnja 2022. godine, potvrđuje ovo određenje – odgovornost muzejske zajednice za prirodne, kulturne i ekonomske procese u društvu, za očuvanje materijalne i nematerijalne baštine za budućnost, za izgradnju zajednice i pojedinca – poruka je Hrvatskog muzejskog društva povodom ovogodišnje manifestacije.

Muzej Turopolja pripremio je bogat program. Službeni dio programa manifestacije počinje u 18h, a završava u 23h.

18 – 23h / stalni postav (prvi kat muzeja) i izložba „Svije(s)t baštine“ (prizemlje muzeja)

18 – 19h / predstava „Lektira na oko“ Ane Katulić i Anite Pukanić

19 – 20h / radionica „Dođi, vidi, izumi!“ logopedskog kabineta Jezičak, namijenjena predškolskom uzrastu i djeci razredne nastave

20 – 21h / koncert učenika Umjetničke škole Franje Lučića

21 – 22h / projekcije kratkih filmova i video spotova

22 – 23h / koncert ansambla Jane

Ova objava Muzej Turopolja poziva na jedinstvenu noć uz izložbe, predstavu, radionice i koncert se prvi puta pojavila na cityportal.hr.