Prijava

Vaša prijava

Ministar Banožić uručio ugovore o stipendiranju budućim zrakoplovnim tehničarima

[]

Ministar obrane Mario Banožić uručio je u srijedu Ugovore o stipendiranju osmorici učenika koji se školuju za zvanje zrakoplovnog tehničara u Zrakoplovnoj tehničkoj školi “Rudolfa Perešina” u Velikoj Gorici.

Banožić je kazao kako vjeruje i očekuje od učenika da će sva usvojena znanja, prikupljeno iskustvo i stečene vještine usmjeriti prema unapređenju Hrvatskog ratnog zrakoplovstva.

– Predanost i izvrsnost naših zrakoplovnih tehničara nešto je s čime se posebno ponosimo i zato mi je drago što ćete i vi uskoro biti dio tima vrhunskih stručnjaka Hrvatskog ratnog zrakoplovstva – poručio je Banožić i kazao kako je Vlada Republike Hrvatske odlučila nastaviti modernizaciju i opremanje Hrvatskog ratnog zrakoplovstva.

– Vjerujemo kako ulaganje u obranu i sigurnost, nije i nikada ne može biti potrošnja. Ulaganjima investiramo u budućnost, prosperitet i mir. Investiramo tako i u prilike za zapošljavanje mladih, za odabir zanimljivih i dinamičnih zanimanja. Svjesni smo činjenice kako je ispred napredne tehnologije, za uspješno čuvanje hrvatskog neba i zaštitu hrvatskih interesa, najznačajniji i najzaslužniji čovjek – vrhunski pilot i zrakoplovni tehničar – poručio je učenicima ministar Banožić.

Foto: MORH/ F. Klen

Zapovjednik Hrvatskog ratnog zrakoplovstva brigadni general Michael Križanec zahvalio je roditeljima učenika što ih podržavaju u njihovoj želji za služenjem Domovini, istaknuvši kako su kao dio Hrvatske vojske, u sigurnim rukama.

Ravnatelj Zrakoplovno tehničke škole “Rudolf Perešin” profesor Vedran Šarac zahvalio je ministru na dolasku i podršci njihovim učenicima koji su postali stipendisti Ministarstva obrane istaknuvši kako je siguran da služenje Hrvatskoj vojsci predstavlja veliku čast ovim mladim ljudima.

Ravnatelj Šarac je Ministarstvu obrane i Hrvatskom ratnom zrakoplovstvu dodijelio zahvalnice za uspješnu suradnju.

Ministar obrane Mario Banožić uručio je osmorici učenika Ugovore o stipendiranju koji se školuju za zvanje zrakoplovnog tehničara u Zrakoplovnoj tehničkoj školi ‘Rudolfa Perešina’ u Velikoj Gorici u srijedu 01. veljače 2023. godine| Foto: MORH/ F. Klen

Ministarstvo obrane započelo je s programom stipendiranja učenika srednjih škola koji se obrazuju u deficitarnim zanimanjima – zrakoplovni tehničar u školskoj godini 2017. /2018. Od tada do danas Ministarstvo obrane sklopilo je ukupno 129 ugovora.

Po završetku obrazovanja za zanimanje zrakoplovnog tehničara učenik stipendist upućuje se na dragovoljno vojno osposobljavanje u svrhu stjecanja potrebnih vojničkih znanja i vještina. Po završetku dragovoljnog vojnog osposobljavanja stipendist potpisuje ugovor o vojničkoj službi u trajanju dvije godine te se potom prima u djelatnu vojnu službu.

Ministar obrane Mario Banožić uručio je osmorici učenika Ugovore o stipendiranju koji se školuju za zvanje zrakoplovnog tehničara u Zrakoplovnoj tehničkoj školi ‘Rudolfa Perešina’ u Velikoj Gorici u srijedu 01. veljače 2023. godine| Foto: MORH/ F. Klen

Ova objava Ministar Banožić uručio ugovore o stipendiranju budućim zrakoplovnim tehničarima se prvi puta pojavila na cityportal.hr.