Prijava

Vaša prijava

Rasplesani fašnik u Novom Čiču

[]

Za velike i male maškare danas nije bilo zime. Niske temperature nisu ih spriječile da dođu u etno selo u Novom Čiču na prvo izdanje Plesa pod maskama u organizaciji mjesnog Društva žena.

– Željeli smo se vratiti tradiciji, u prošlost i djetinjstvo jer nekako se s vremenom počela gubiti tradicija maskiranja i fašnika tako da nam je ovo prvi pokušaj oživljavanja tradicije. Vjerujemo kako ćemo s ovom manifestacijom nastaviti i u godinama pred nama s proširenom ponudom, a možda uvesti I nagrade za najoriginalnije maske kako zainteresirali što više ljudi – rekla nam je predsjednica Društva žena Novo Čiče, Vera Stepančić.

11.02.2023. – Prvi ples pod maskama u Novom Čiču – foto: Gianna Kotroman/Cityportal.hr

– Odlično je i atmosfera je super. Pleše se i pjeva, dijele se krafne, a imamo i kuhanog vina za zagrijavanje tako da nam nije hladno – govori nam Jasminka koja se maskirala u plavušu. Kako kaže, prirodno je crnka pa je željela na jedan dan postati plavuša jer ipak se one bolje zabavljaju.

Osim što su pripremale i osmišljavale program proslave fašnika u svom mjestu, članice ovog društva uvježbavale su i pripremale kostime za sudjelovanje na 114. Turopoljskom fašniku.

– Ideja za maskiranje na ovogodišnjem fašniku rodila se još u rujnu prošle godine, a sada se unazad mjesec dana intenzivno pripremamo. Stvarno smo tim I ide nam jako dobro, tako da veselimo se idućem vikendu. Ne možemo vam točno otkriti što ćemo biti, ali mogu vam samo reći da idemo van s istinitom pričom o Novom Čiču i kako je to nekada bilo prije 80 godina – otkrila nam je Dubravka Davutović, tajnica društva.

11.02.2023. – Prvi ples pod maskama u Novom Čiču – foto: Gianna Kotroman/Cityportal.hr

Ova objava Rasplesani fašnik u Novom Čiču se prvi puta pojavila na cityportal.hr.


PREDSTAVLJANJE KNJIGE TRAGOVI NA MODROM NEBU