Prijava

Vaša prijava

Velikogoričani za djecu u Turskoj: Prikupljen dio potrepština i medicinske opreme, ali akcija ide i dalje

[]

Brojni Velikogoričani odazvali su se humanitarnoj akciji prikupljanja dječjih potrepština i medicinske opreme za stradale u katastrofalnim potresima u Turskoj. Akciju je pokrenula gorička humanitarna udruga VG Legacy, a po čudesnom spašavanju malene djevojčice Alie koja je  spašena ispod ruševina u Turskoj nakon 128 sati nazvali su je “Alie je život”. U suradnji s Turskom ambasadom, prikupljene donacije će zračnim putem biti dostavljene na destinaciju. Akciju je podržao i Grad Velika Gorica koji je, osim potrepština za djecu, donirao i novac za nabavku videolaringoskopa.

– Prikupljena je dosad već velika količina donacija i isto tako sjedaju uplate na naš račun. Potrebna je medicinska oprema. Nastradala je i pedijatrija i potrebna je i medicinska oprema i lijekovi. Naravno, koncentrirali smo se da nabavimo onu medicinsku opremu koju si trenutno možemo priuštiti. Jedan od ciljeva je mobilni inkubator za bebe. Naša akcija ide i dalje kako bi pomogli koliko je u našoj mogućnosti – kazala je Dalija Zubek iz udruge VG Legacy i dodala kako u svojim prostorijama i dalje prikupljaju pelene svih veličina, dječju hranu, adaptirano mlijeko, dječju kozmetiku, kolica, nosiljke, tople jakne i kape, dječje štrample i čarape, deke i ostalu opremu.

– Hvala svima koji su se odazvali i pozivamo svoje sugrađane da, sukladno svojim mogućnostima, kao i toliko puta do sada pokažu veliko srce i da prikupimo sve one potrepštine koje su neophodne našim prijateljima u Turskoj i od srca im pomognemo koliko možemo – rekao je gradonačelnik Krešimir Ačkar.

Turski veleposlanik u Zagrebu Yavuz Selim Kıran posjetio je u subotu Veliku Goricu kako bi se i osobno zahvalio svima koji pomažu turskom narodu.

– Tursku su pogodili stravični potresi jačine 7,7 i 7,6 i to je jedna od najvećih katastrofa u turskoj, ali i svjetskoj povijesti. Kada je naša vlada nakon potresa zatražila međunarodnu pomoć, Hrvatska se vrlo brzo odazvala, kao što smo i mi napravili nakon petrinjskog potresa. Iznimno smo zahvalni hrvatskoj vladi i ljudima što su pokazali solidarnost i podršku s turskom narodu – kazao je Yavuz Selim Kıran.

– Broj poginulih povećava se svaki dan, a potres je utjecao na milijune ljudi koji ondje žive. To je veliko područje u kojem živi 13 miijuna ljudi, a mnogi su izgubili krov nad glavom, posao i obitelj. U potresu su nestale cijele obitelji. Kao što znate, Hrvatska i Turska imaju snažno i iskreno prijateljstvo koje, nažalost, ponekad mora biti testirano u katastrofama. Turska je bila među prvima koje su uskočile nakon našeg potresa u Zagrebu i na Baniji, a sada je vrijeme da se mi pokažemo u ovoj katastrofalnoj situaciji – kazao je u subotu predsjednik Hrvatsko-turske udruge prijateljstva Goran Beus Richemberg i zahvalio sugrađanima na pomoći.

Foto:Dalija Zubek/Fcebook.com

 

Ova objava Velikogoričani za djecu u Turskoj: Prikupljen dio potrepština i medicinske opreme, ali akcija ide i dalje se prvi puta pojavila na cityportal.hr.