Prijava

Vaša prijava

Na tribini Centra za djecu, mlade i obitelj otvorene brojne teme o nasilju

[]

Povodom 16. Tjedna psihologije u Vijećnici Pučkog otvorenog učilišta u utorak je održana tribina pod nazivom “Zašto smo nasilni?”.

Tribina je bila namijenjena svim zainteresiranim građanima s ciljem popularizacije psihologije kao znanosti, ali i rada na dječjoj participaciji i boljem slušanju djece i mladih i razumijevanju njihovih potreba. Naime, djeca – članovi Dječjeg gradskog vijeća Velika Gorica su na svečanoj sjednici gradonačelnika Velike Gorice gospodina Krešimira Ačkara i sve prisutne upozorili na veliku prisutnost nasilja među vršnjacima u školama te je ova tribina, između ostalog, reakcija na njihovo traženje da odrasli nešto poduzmu po tom pitanju. Prva tribina na temu nasilja među vršnjacima je održana u studenom prošle godine, a na ovoj tribini su svi prisutni nastojali odgovoriti na pitanje uzroka nasilja, što dovodi do nasilja i zašto su neki ljudi nasilni(ji).

Gošće na tribini bile su psihologinja Mateja Pavlinovac iz OŠ Vukovina, učenice Nera Stipetić iz Športske gimnazije i Matea Hrženjak iz IV. gimnazije, obje članice Dječjeg gradskog vijeća te studentica Nika Keserović iz Inicijative Boli me. Tribinu je i ove godine moderirala ravnateljica Centra za djecu mlade i obitelj Sanda Puljiz Vidović.

– Na tribini su otvorene brojne teme koje se vežu uz nasilje, pa je za očekivati da će se nastaviti diskutirati o ovoj temi – kažu iz Centra, koji je i organizirao tribinu.

Ova objava Na tribini Centra za djecu, mlade i obitelj otvorene brojne teme o nasilju se prvi puta pojavila na cityportal.hr.