Prijava

Vaša prijava

Gradonačelnik Ačkar: Lokalni prijevoz bit će besplatan

[]

Nakon što su jučer otvorene ponude za javni natječaj za pružanja usluge komunalnog javnog linijskog prijevoza putnika na području Grada Velike Gorice, slijedi evaluacija pristiglih ponuda. Kao što je već objavljeno stigle su dvije ponude, jedna zajedničkog ponuditelja Autoturista i Čazmatransa u iznosu od 14,7 milijuna eura te Autotransa Cres (Arriva) u visini od 27,8 milijuna eura .

Iako natječajni postupak još traje i tek treba utvrditi valjanost ponudbene dokumentacije iz Grada ističu kako je prema pristiglim ponudama cijena usluge u odnosu na ZET značajno povoljnija. Dok ZET danas zaračunava 20 kuna po kolnom kilometru, prema povoljnijoj pristigloj ponudi cijena kolnog kilometra bi bila 12 kuna.

– Natječajni postupak ne mogu komentirati dok ne bude završen i dok ne prođu svi žalbeni rokovi. Ono što želim poručiti našim sugrađanima jest da će lokalni prijevoz od samog uvođenja novog pružatelja usluge biti besplatan. Uz to uvest ćemo i nove linije prema željezničkom kolodvoru, prema poslovnoj zoni Meridian 16, liniju Velika Gorica – Mičevec koja će prolaziti kroz Veliku Mlaku, kao i kružnu liniju po samom naselju Velika Gorica. Upravo onako kako su i građani tražili – poručio je gradonačelnik Krešimir Ačkar.

Linije prema Zagrebu, kako one iz Gorice (268,290 i 330), tako i one iz ostalih naselja koje idu u Zagreb, i dalje će voziti ZET.

Foto: Ilustracija

Ova objava Gradonačelnik Ačkar: Lokalni prijevoz bit će besplatan se prvi puta pojavila na cityportal.hr.


Ena i Pavao pozvani na državno Natjecanje iz Fizike