Prijava

Vaša prijava

Rally tandem Martin i Dora Ravenščak iz Svete Nedelje u pohodu na nove trkačke rezultate

[]

Po lokalnim cestama Zagrebačke županije i ove će se godine voziti dio automobilističkog spektakla WRC Croatia Rally, koji će se održati od 20. do 23. travnja. Na njemu će nastupiti i mladi rally tandem, brat i sestra Martin i Dora Ravenščak iz Svete Nedelje, a koji će ovog vikenda sudjelovati na velikom austrijskom rally natjecanju Rebenland Rallye.

Ovogodišnji 10. jubilarni rally boduje se kao druga runda austrijskog nacionalnog rally prvenstva i FIA Srednjoeuropskog rally prvenstva, a mladi trkački par u lovu je na još jedan vrhunski rezultat.

– Jako se veselimo natjecanju jer od studenog nismo vozili utrku na asfaltu već isključivo na makadamu, tako da ćemo odraditi pripremu u Sloveniji za nastup na asfaltu. To će nam dobro doći kako bi se još bolje pripremili i bili sigurniji za nastup u Austriji – otkrio je Marin.

Za brata i sestru Ravenščak, ali i oca Krešimira, veliko WRC Croatia Rally natjecanje nije nepoznanica. Svake godine članovi obitelji ostvare značajne i zapažene rezultate. Prije dvije godine njihov otac Krešimir je ostvario najbolji hrvatski rezultat natjecanja, a prošle godine sličan uspjeh je ponovio i Martin koji se u ukupnom redoslijedu našao uz brojna svjetska imena na visokom 37. mjestu.

– Prije samog WRC natjecanja imamo tri utrke, tako da vjerujem da ćemo se zaista jako dobro pripremiti. Plan je da uz brzinske testove imamo i redovite treninge van vozila. Bez obzira jesmo li u vozilu, gotovo svaki dan imamo neki oblik fizičke i kondicijske pripreme. Nama je veoma drago i to da na natjecanjima sudjelujemo kao obitelj jer se zajedno možemo i psihički pripremiti za zahtjevne uvjete koji nas očekuju na utrkama – ispričala je Dora.

WRC Croatia Rally zanimljiv je zbog izazovnih uvjeta cesta i promjenjivog držanja asfalta. Ukupna dužina dionica kroz Hrvatsku iznosi 1650 kilometara s 301 kilometrom brzinskih ispita.

 

Ova objava Rally tandem Martin i Dora Ravenščak iz Svete Nedelje u pohodu na nove trkačke rezultate se prvi puta pojavila na cityportal.hr.