Prijava

Vaša prijava

Sjajan uspjeh profesorice Kager donio nezaboravno putovanje u Bruxelles učenicima Kvaternika

[]

Desetak učenica i učenika OŠ Eugena Kvaternika iz Velike Gorice, koji su početkom godine marljivo pohađali nastavu Zimske škole informatike, nalazi se na nagradnom putovanju u Bruxellesu, gdje uživaju u brojnim događanjima na dvodnevnom Sajmu znanosti pod nazivom ‘Science is Wonderful!’.

Na ovom uzbudljivom putovanju nalaze se zahvaljujući uspjehu njihove profesorice informatike, Dalie Kager, koja je sa znanstvenikom, Alexanderom Marinšekom, istraživačem s KU Leuven iz Belgije, osmislila i prezentirala jedan od najboljih scenarija poučavanja, pod nazivom ‘U potrazi za zaboravljenim znanstvenikom’.

– Osvojili smo ovo nagradno putovanje kolega znanstvenik Marinšek i ja izradivši jedan od tri nabolja scenarija poučavanja u sklopu natječaja inicijative Europske komisije ‘Science is wonderful’, a odabran je među više od stotinu pristiglih prijedloga. Jako smo sretni i naši učenici su sretni što su ovdje i uživamo u svakom trenutku – javila nam je prve dojmove profesorica Kager.

Foto: prof. Dalia Kager i znanstvenik Alexander Marinšek osvojili sa scenarijem poučavanja nagradno putovanje na Sajam znanosti u Bruxelles/OŠ Eugena Kvaternika

I znanstvenik Marinšek izuzetno je zadovoljan postignutim uspjehom nakon intenzivne dvomjesečne suradnje.

– Jako mi je drago da sam mogao biti dio ove pobjedničke ekipe. Mislim da je jako bitno da djeca od ranih godina upoznaju znanost, da mogu razvijati svoj talent i ljubav prema znanosti i ostvariti sav svoj potencijal – poručio je.

A svoje oduševljenje viđenim otkrio nam je i jedan od učenika.

– Bilo je zabavno i super zanimljivo. Isprobali smo puno pokusa i upoznali puno znanstvenika. Profesorica i vodič su bili savršeni. Veseli me što smo upoznali znanstvenika Alexa Marinšeka s kojim je naša profesorica napravila pobjedničku aktivnost – rekao nam je učenik Ronald Podgorski.

Foto: Učenici OŠ Eugena Kvaternika na nagradnom putovanju u Bruxellesu/OŠ Eugena Kvaternika

Najbolja tri prijedloga pristigla na natječaj Europske komisije biti će profesionalno obrađena i prevedena na 24 europska jezika te dostupna na službenoj Science is Wonderful! stranici.

Foto: prof. Dalia Kager i znanstvenik Alexander Marinšek primaju priznanje za scenarij poučavanja na Sajmu znanosti u Bruxellesu/OŠ Eugena Kvaternika

Ova objava Sjajan uspjeh profesorice Kager donio nezaboravno putovanje u Bruxelles učenicima Kvaternika se prvi puta pojavila na cityportal.hr.