Prijava

Vaša prijava

FOTO Kad Ciciban slavi rođendan puštaju se lampioni želja i uživa u predstavama

[]

Dječji vrtić Ciciban slavi svoj 44. rođendan. Slavljenička atmosfera vlada na sve tri lokacije vrtića u koji je trenutno upisano 570 djece. Obilježavanje rođendana započelo je u ponedjeljak kada su djeca i roditelji na nasipu u Kušancu puštali lampione želja uz pjesmu Nek’ svud ljubav sja, a nastavilo se u utorak priredbom koju su djeca pripremila sa svojim odgajateljicama.

– Stalno radimo neke aktivnosti, ali najviše u našoj sobi volimo puštati “Volim se gibat’ gibat'” i onda djeca jako brzo plešu, a kad pjesma završi tete puste opet ili puste neku mirniju pjesmu – ispričao je David koji voli ići u vrtić, a povodom rođendana je sa svojom skupinom izradio skulpturu Preokrenuto drvo.

21.3.2023. Velika Gorica – Dječji vrtić Ciciban proslavio 44. rođendan. Foto: Vanja Stanojević/Cityportal.hr

U rođendanskom razdoblju Ciciban je pripremio i razne radionice za roditelje i stručno osoblje, a u skupine će doći i roditelji i bivši polaznici vrtića koji će djeci pričati priče ili zasvirati.

– Od samih početaka, u ovih 44 godine, promijenio se pristup djeci i pristup odgoju i obrazovanju, od tradicionalnog pristupa došli smo do suvremenog i pristupa gdje djeca participiraju u svemu od samih početaka. Dugo se mislilo da su jaslice samo njega djece, ali i najmlađi čim uđu u vrtić mogu sudjelovati u raznim aktivnostima – objasnila je ravnateljica DV Ciciban Tatjana Karlović Oslaković i dodala kako mališani već od malih nogu u vrtiću mogu učiti engleski i njemački jezik, pohađati dramsku ili likovnu skupinu, a u Cicibanu se njeguje i montessori pristup radu s djecom.

– Želja za iduće 44 godine je da djeci i dalje dajemo ono što zaslužuju, kako smo se ovih 44 godine razvijali i išli naprijed, da tako bude i dalje. Da osluškujemo jedni druge, uvažavamo, pomažemo i podržavamo kako bi nam svima bilo bolje – zaključila je Karlović Oslaković.

Galerija fotografija

Ova objava FOTO Kad Ciciban slavi rođendan puštaju se lampioni želja i uživa u predstavama se prvi puta pojavila na cityportal.hr.