Prijava

Vaša prijava

Lažna djelatnica banke i lažni policajac ‘operiraju’ Velikom Goricom

[]

Prevaranti koji se lažno predstavljaju kao policajci i djelatnica banke vrebaju na osobe starije dobi od kojih traže da im predaju novac pod izlikom da je ukraden, lažan ili nevažeći te ga treba promijeniti. Kako je ovakav način prevare ponovo prisutan u Velikoj Gorici potvrđuju čak dva takva slučaja u proteklom tjednu o kojima je izvijestila gorička policija.

U prvom slučaju muškarac (78) je nasjeo na priču koju mu je telefonom ispričala lažna djelatnica banke koja ga je nazvala 17. ožujka oko 18 sati. U razgovoru joj je oštećeni priznao kako u domu čuva svoju ušteđevinu, a prevarantica mu je rekla kako ti novci nisu pravi i da ih je potrebno zamijeniti. Uputila ga je da novac preda policijskom službeniku koji će uskoro doći na njegovu kućnu adresu. Muškarac je spakirao novac koji je imao kod sebe i predao ga lažnom policajcu ispred ulaza u zgradu. Radi se o iznosu od gotovo 10.000 eura.

U drugom slučaju, dva dana kasnije, 78-godišnjak ipak nije nasjeo na priču lažne djelatnice banke. Pokušaj prevare odvio se na isti način kao i dva dana ranije, muškarac je spremio novac koji je imao u kući i krenuo u park iza zgrade susresti se s lažnim policajcem kojem je trebao predati svoju životnu ušteđevinu. Dok je hodao prema parku posumnjao je kako bi mogao biti prevaren. Naime, nije mu bilo jasno zašto bi novac predao policajcu u parku kada se on nalazi iza nebodera nasuprot Policijske postaje. Susreo se s prevarantom i rekao mu da mu ipak neće dati novac te se vratio u stan i nazvao policiju.

– Ponovo želimo upozoriti da nitko ne može znati da li je novac koji držite u kući krivotvoren ili ne. Sigurno novac nije krivotvoren i ne postoji nikakva opcija u kojoj bi vas kontaktirali iz banke ili policije i tražili vas da predate novac. Također, novac koji držite u banci tamo nije u fizičkom obliku, on stoji na vašem računu, ali to nije bunt novčanica i ne može vam netko reći da su ti novci krivotvoreni – upozoravaju iz policije i dodaju da, ukoliko primite poziv osoba koje se predstavljaju kao policijski službenici, svakako pitate za ime i prezime te nazovete policiju provjeriti radi li ta osoba doista u policijskoj postaji.

Ova objava Lažna djelatnica banke i lažni policajac ‘operiraju’ Velikom Goricom se prvi puta pojavila na cityportal.hr.