Prijava

Vaša prijava

Na sajmu turizma, kroz panel raspravu i Bubble Bar predstavljena pjenušava budućnost županije

[]

Kroz Bubble Bar, Turistička zajednica Zagrebačke županije odlučila je na 10. Međunarodnom sajmu turizma Place2Go, predstaviti svoju destinaciju na inovativan i novi koncept predstavljanja pjenušaca kojima županija odiše.

Sajam se od 24. do 26. ožujka, održava u Areni Zagreb, a na samom otvaranju sudionici sajma imali su priliku uživati u hedonističkoj kombinaciji jagoda i pjenušavih vina domaćih vinara, a to će imati priliku i svi posjetitelji sajma tijekom njegova trajanja.

Panelistice_1_PLACE2GO_Pjenušava budućnost Zagrebačke županije_photo – Jan Serdar

Županijska Turistička zajednica organizirala je i panel raspravu na temu „Pjenušava budućnost Zagrebačke županije“, a na kojoj se okupilo pet žena, direktorica, koje sukreiraju budućnost destinacije – Ivanu Alilović, Petra Masnec, Lucija Šember, Ivana Škrlec i Dijanu Grgić.

– Posljednjih godina vidljiva su znatna ulaganja u razvoj vinskog turizma na području županije, čemu izrazit doprinos imaju aktivnosti koje provodi turistička zajednica. Poput manifestacije ‘ViaVino’, ‘Pjenušci i jagode“ u Jastrebarskom, a tu je i prvi vinski film u svijetu – istaknula je direktorica županijske turističke zajednice, Ivana Alilović.

Ivana Alilović i Lucija Šember_PLACE2GO_Pjenušava budućnost Zagrebačke županije_photo – Jan Serdar

Županija trenutno broji više od 70 priznatih vinara, a od kojih se njih 35 bave proizvodnjom pjenušaca.

– Visoko kvalitetan i održiv turizam trebaju živjeti svi dionici destinacije. Zaista smatram da je za bilo kakav uspjeh u turističkoj destinaciji izrazito važno postići sinergiju svih dionika destinacije. Na tragu toga, smatram da je ključ uspjeha destinacije upravo – čovjek“ – poručila je direktorica Alilović.

Sajam je bio prilika i za najavu nove manifestacije u Hrvatskoj „Spartanac“, kojom će se oduševiti svi ljubitelji adrenalina, a održat će se u Svetoj Nedjelji, 15. srpnja.

Foto: Jan Serdar

Ova objava Na sajmu turizma, kroz panel raspravu i Bubble Bar predstavljena pjenušava budućnost županije se prvi puta pojavila na cityportal.hr.