Prijava

Vaša prijava

‘Za kraj nas je zakucala – katastrofa! Ali nema nam druge nego dobiti. I ostati u ligi…’

[]

Dvije su velike bitke za prvoligaški opstanak u tijeku ove sezone u našem gradu. Ona nogometna ide na dobro, četiri kola prije kraja nogometaši Gorice u dobroj su poziciji, iako s još puno posla ispred njih… Ona košarkaška, s druge strane, baš i ne ide onako kako bismo željeli. Najblaže rečeno.

Bez ozlijeđenih Dina Cinca i Milana Lužaića, dvojice izuzetno važnih ljudi za ovu momčad, Goričani su uspjeli doći do pobjede u Sinju, nakon dva produžetka, no prije i nakon toga u sva tri domaća ogleda su posrnuli. Prvo je bodove odnio izravni rival Zabok, zatim i Bosco, koji je u Velikoj Gorici osigurao ostanak u ligi, a onda i Škrljevo. I eto Gorice u ogromne probleme.

Do kraja je još samo jedno kolo, a situacija je sljedeća: Alkar, Gorica i Zabok drže tri posljednje pozicije s omjerom 9-22, zadnji ispada, predzadnji će morati u dodatne kvalifikacije s drugoplasiranim A-1 ligašem. U istom terminu, u nedjelju u 18 sati, Gorica će početi svoje gostovanje kod Dinamo Zagreba, Zabok će doma zaigrati protiv Bosca, a Alkar u gostima kod Škrljeva.

– Za početak, ja se nadam da ćemo uspjeti dobiti svoju utakmicu, a sve kalkulacije oko bilo kakvog drukčijeg raspleta u drugom su planu – kaže nam Karlo Uljarević, jedan od preostalih ključnih igrača, čovjek za 40 minuta po utakmici u svim ovim sudbonosnim utakmicama.

I sugovornik iz kojega je u ovakvim trenucima riječi potrebno izvlačiti klještima…

– Stvarno ne znam što reći nakon svega što smo prošli ove sezone… Atmosfera među nama je dobra, nitko nije potonuo, vjerujemo i dalje da ćemo uspjeti, da ćemo biti dobri u nedjelju, ali stvarno je nevjerojatno što nam se sve događalo posljednjih mjeseci – govori Uljarević, pritom često i zastaje, važe riječi.

– Ne znam to ni objasniti, jednostavno upadneš u nekakav začarani crni krug i ne možeš se iz toga nikako izvući. A još te dodatno ubiju i neke stvari sa strane, koje su nam se događale, neke krive odluke…

I, između ostalog, nedostatak sreće, nepovoljan splet nesretnih okolnosti. Kao što su, recimo, ozljede Dine Cinca i Milana Lužaića, u razmaku od samo dva dana. Za ovaj roster to su dva brutalno teška udarca.

– E, to pogotovo… To je, ukratko, katastrofa. Baš da te, onako, zakuca za kraj – očajan je Uljarević, ali i dalje s dovoljno energije da se stvar na kraju ipak izvuče.

– Kažem, idemo u nedjelju napraviti sve da dobijemo utakmicu. Možemo igrati s Dinamom, pokazali smo to već ove sezone, jer dobili smo dvije od četiri naše međusobne utakmice, ali puno će toga, realno, ovisiti i o njima. Nije nevažno ni tko će suditi, hoće li sreća biti na našoj strani… Pokušat ćemo sve da dobijemo, nema nam druge, kad smo već u ovoj situaciji.

Poraz od Škrljeva u nedjelju pogurao je Goricu na dno, s kojeg je u jednom trenutku uspjela pobjeći… Foto: David Jolić/cityportal.hr

Ako se o tome uopće može govoriti na taj način u ozbiljnom, prvoligaškom sportu, za Goricu bi za nijansu povoljnija mogla biti okolnost koja kaže da se Dinamo u zadnjem kolu jedini ni za što ne bori. Goričin protivnik osigurao je prvo mjesto u Ligi za ostanak, a Škrljevo i Bosco u svojim će dvobojima sa Zabokom i Alkarom izravno odlučivati tko će zauzeti drugo mjesto, odnosno posljednje u doigravanju.

– Ne zamaramo se uopće bilo kakvim kalkulacijama, mi moramo dobiti utakmicu i gotovo – poručuje Karlo Uljarević za kraj.

Dobije li Gorica doista utakmicu, to bi trebalo značiti da neće ni u razigravanje za ostanak, budući da je u međusobnim omjerima bolja i od Alkara i od Zaboka. To znači i da će eventualni poraz značiti direktno ispadanje jedino u slučaju da svoje utakmice dobiju i Sinjani i Zabočani…

Zamršeno, komplicirano i s ogromnom dozom neizvjesnosti ulazi se tako u posljednji gorički košarkaški vikend ove sezone. Koji je, ostajemo uvjereni, završiti najljepšim mogućim raspletom.

Ova objava ‘Za kraj nas je zakucala – katastrofa! Ali nema nam druge nego dobiti. I ostati u ligi…’ se prvi puta pojavila na cityportal.hr.