Prijava

Vaša prijava

‘Pokaži emociju’, ‘Strah je normalan’, ‘Nisi sam’…neke su od poruka poslane s panela “Uloga obitelji onkoloških bolesnika u procesu liječenja”

[]

Povodom Dana obitelji, kojeg inače obilježavamo 15. svibnja, Povjerenstvo za ravnopravnost spolova Zagrebačke županije organiziralo je tematsku sjednicu s panelom pod nazivom „Uloga obitelji onkoloških bolesnika u procesu liječenja“ čiji su sudionici bili predstavnici udruga Budi dobro i Udruga edukacijom protiv raka dojke Zagrebačke županije.

Predsjednica Povjerenstva Brankica Benc istaknula je kako je cilj panela kroz razgovor ohrabriti oboljele i članove njihovih obitelji te predstaviti udruge s područja Zagrebačke županije koje su između ostalog aktivne u pružanju pomoći oboljelima od malignih bolesti.

– Raduje me kada naša povjerenstva, uz svoje redovne radne sjednice, predlažu čitav niz aktualnih tema iz domena svojih djelovanja te ulažu dodatne napore kako bi potaknuli razgovore o temama koje su bitne za naše žitelje – rekla je predsjednica Županijske skupštine Zagrebačke županije Martina Glasnović koja je ujedno i moderirala panel.

Foto: Zagrebačka županija

Pokaži emociju, strah je normalan, nisi sam ,brini o svom tijelu i zdravlju….poruke su koje su poslali panelisti iz udruge Budi dobro, doktor Josip Majcan i Marica Miščančuk te Antonija Mihaljević iz Udruge Edukacijom protiv raka dojke Zagrebačke županije.

Uz desetak programa za prevenciju i rehabilitaciju onkoloških bolesnika, doktor Majcan je posebno istaknuo pilot projekt „Tjelesni i duhovni oporavak onkoloških bolesnika na otoku zdravlja i vitalnosti – Lošinju“.

Među udrugama u Hrvatskoj kojima je cilj povećavanje svijesti o velikoj smrtnosti žena od karcinoma dojke svakako se ističe Udruga edukacijom protiv raka dojke Zagrebačke županije.

– Projektima i akcijama udruge u posljednjih 22 godine obuhvaćeno je 70 tisuća žena – rekla je Mihaljević, posebno istaknuvši suradnju sa srednjim školama na području Zagrebačke županije u kojima se maturantice educiraju kako obaviti samopregled dojki.

Tematska sjednica i panel rasprava rezultirali su i konkretni prijedlozima, a to je organizacija susreta članova udruga s područja županije koje su aktivne u pružanju pomoći kako oboljelima od malignih bolesti, tako i članovima njihovih obitelji. Za mjesto susreta predložen je Duhovno-obrazovni centar Marijin dvor Lužnica u Zaprešiću.

 

Ova objava ‘Pokaži emociju’, ‘Strah je normalan’, ‘Nisi sam’…neke su od poruka poslane s panela “Uloga obitelji onkoloških bolesnika u procesu liječenja” se prvi puta pojavila na cityportal.hr.