Prijava

Vaša prijava

FOTO: Raste vodostaj Kupe, očekuje se zatvaranje ceste prema Hotnji, upitan i prilaz Auguštanovcu

[]

Kiša ne prestaje padati, pa je zbog trenutnih i najavljenih vremenskih neprilika, načelnik Stožera civilne zaštite Zagrebačke županije, Ervin Kolarec, sazvao sjednicu županijskog Stožera s ciljem kvalitetne pripreme svih operativnih službi za potencijalne intervencije. Na području Zagrebačke županije stanje je trenutno stabilno, a visok vodostaj Kupe i potencijalno izlijevanje se očekuje u Pisarovini.

– Trenutno je situacija pod kontrolom, ali mislim da tako neće biti sutra. Kiša pada nenormalno i raste vodostaj Kupe kod Jamnice, to nam je najvjerodostojnije mjerilo za ovo naše područje od poplave 2014.godine. Dok je vodostaj 670 centimetra, nema ugroze, ali nakon toga nije dobro. Sad je oko 600 centimetara, evo iz kuće baš gledam kako raste. Kupa se već malo razlila, pa očekujemo zatvaranje ceste prema Hotnji, a upitan je i prilaz Auguštanovcu. Mi smo kao DVD pripravni, u suradnji smo s DVD-om Kravarsko koji će nam po potrebi pomoći. Očekujemo udarni vodni val prema nama, Sava se izlila iz korita, vidjet ćemo što će biti – rekao nam je Stjepan Turković, predsjednik DVD-a Pokupsko.

Foto: raste vodostaj Kupe, očekuje se zatvranje ceste prema Hotnji/DVD Pokupsko

Sava se izlila iz korita, pa se intenzivno puni i oteretni kanal Sava-Odra kod Petrovine.

Foto: oteretni kanal Sava-Odra kod Petrovine/čitatelj, cityportal.hr

Načelnik Općine Tomo Kovačić obratio se Stožeru civilne zašite Zagrebačke županije da se osigura 50 tona pijeska, što je Stožer i odobrio, te je odmah izdan i nalog Županijskim cestama Zagrebačke županije za dostavu na područje Pisarovine. Stožer civilne zaštite Zagrebačke županije nastavlja redoviti pratiti i procjenjivati situaciju na području Zagrebačke županije te provoditi pripremne mjere sukladno trenutnim potrebama u suradnji s Hrvatskim vodama, te općinskim i gradskim Stožerima civilne zaštite.

Foto: oteretni kanal Sava-Odra kod Petrovine/čitatelj, cityportal.hr

Ova objava FOTO: Raste vodostaj Kupe, očekuje se zatvaranje ceste prema Hotnji, upitan i prilaz Auguštanovcu se prvi puta pojavila na cityportal.hr.