Prijava

Vaša prijava

Eko dan uz humanitarnu akciju u Dječjem vrtiću Lojtrica

[]

U objektima Dječjeg vrtića Lojtrica vlada malo veća gužva nego inače, jer u tijeku je obilježavanje Eko dana u sklopu kojeg se provodi i već tradicionalna humanitarna akcija ‘Biljka za MD’ u suradnji sa Savezom društava distrofičara Hrvatske, povodom obilježavanja Nacionalnog dana osoba oboljelih od neuromuskulatornih bolesti, 21. svibnja. Djeca, roditelji i djelatnici vrtića ove godine u akciji’ Biljka za MD’ prikupljaju sredstva za komunikator, asistivnu tehnologiju koja će mladiću s Duchenne mišićnom distrofijom omogućiti komunikaciju s okolinom i unaprijediti kvalitetu života.

-Pozivamo sve zainteresirane da navrate u Gradiće, Donju Lomnicu (Školska 2 i Školska 4), Lukavec, Veliku Mlaku (Školska 20 i Smendrovićeva 9), Mičevec i Selnicu Šćitarjevsku, te pogledaju ponudu biljaka i u skladu s mogućnostima doniraju novčana sredstva za odabranu sadnicu – poručuju iz vrtića.

Foto: Eko dan uz humanitarnu akciju u DV Lojtrica/DVLojtrica

 

Prigodna prodaja biljaka na ulazima i dvorištima vrtića bit će organizirana  i u poslijepodnevnom terminu od 14:30 do 16:00 sati. Osim humanitarnom prodajom, u ovom će vrtiću dan biti ispunjen eko akcijama i radionicama. Uređivat će cvjetnjak, dvorišta, sadit će cvijeće, razvrstavati otpad. Na radionicama će reciklirati otpad i izrađivati uporabne predmete, od limenki će raditi kutije za olovke, od čepova podloške za čaše, a PVC boce postat će teglice za cvijeće.

Naslovna fotografija: Eko dan u DV Lojtrica/DV Lojtrica

Ova objava Eko dan uz humanitarnu akciju u Dječjem vrtiću Lojtrica se prvi puta pojavila na cityportal.hr.


Državno Natjecanje iz geografije