Prijava

Vaša prijava

Senad od Trnja: ‘Pokušat ću pomoći do kraja sezone, a za početak me čeka Perica…’

[]

Samo nekoliko dana nakon što je klupu Lukavca napustio uspješni i dugovječni Slaven Batovanja, bez trenera ostao je i Kurilovec, drugi naš klub iz 3. NL Središte, odnosno četvrtog ranga natjecanja. Senad Harambašić, također uspješni i u kurilovečkom životu još i puno, puno dugovječniji trener, čovjek koji je jedan od simbola kluba s Udarnika, završnicu sezone odradit će u ligi više, na klupi zagrebačkog Trnja.

– Trnje je došlo u probleme u ovim prethodnim tjednima, nakon solidnog većeg dijela sezone sad su zaredali s porazima i našli se u teškoj situaciji. U nedjelju navečer smo se našli i zamolili su me da uskočim, da pokušam pomoći u ova posljednja tri kola. Sve se, naravno, odvijalo u dogovoru i komunikaciji s ljudima iz Kurilovca, a na kraju smo se uspjeli dogovoriti – javio se Senad.

Na klupi Trnja sezonu je počeo Danijel Pranjić, koji je u drugoj polovici ožujka dobio i prihvatio ponudu Slobode iz Tuzle. Njegov posao pokušao je nastaviti Dinko Turkalj, voditelj nogometne škole u Trnju, no stvari nisu funkcionirale. Pet uzastopnih poraza u posljednjih pet kola toliko su zakomplicirali situaciju da je promjena bila nužna, a opcije sužene. I trebalo je pronaći rješenje…

– Tu je važno reći da nije ovo, barem zasad, moj definitivni rastanak s Kurilovcem. Ostat ću i dalje uključen u rad i funkcioniranje našega kluba, čeka nas i novo izdanje Alpas kupa, ima i tu jako puno posla, ali za ove tri utakmice potpuno ću se fokusirati na posao u Trnju. Klub je to s kojim imamo jako dobre odnose i vjerujem da će to dobro funkcionirati – kaže Harambašić, pa dodaje:

– Kurilovec je do kraja sezone voditi Dinko Livada, kojem ću ja pokušati pomoći u tom dijelu koliko budem mogao, a isto tako će i on meni pokušati pomoći na mom zadatku. Tako je nekako dogovoreno, da svi zajedno pokušamo izgurati ovo do kraja, pa ćemo u lipnju sjesti za stol i vidjeti što i kako dalje.

Situacija na tablici jedinstvene treće lige, kako je lakše nazivati SuperSport Drugu nogometnu ligu, takva je da je Međimurje već odavno otpisano, a na pretposljednjemu mjestu je Osijek II, koji se na kraju ove sezone gasi. Traži se, dakle, samo još putnik u dodatne kvalifikacije, a to je uloga koju svi žele izbjeći. Svi, uključujući i Trnje. Trenutačno je na toj poziciji Marsonia, koja ima 27 bodova, a jedan više skupili su Grobničan i Trnjani.

– Odradio sam prvi trening i mogu reći da je situacija, logično, daleko od idealne. Nemamo puno vremena, morat ću u svega nekoliko treninga nešto pokušati smisliti, pronaći način kako podići momčad, ali spreman sam na taj izazov. Ključno je što prije se stabilizirati, stabilizirati se u svakom smislu, pa pokušati napraviti najviše što se može. Raspored nam ne ide na ruku, jer već u subotu moramo u Krapinu, ovog proljeća jako dobrom Zagorcu – priča Senad i cijelu priču pretvara u još malo više našu, goričku.

Naime, na klupi Zagorca sjedi Perica Vidak, također bivši trener Kurilovca, ali i čovjek koji je napravio velik, ogroman posao s klubom iz Krapine ovog proljeća. Sa samoga dna izvukao je momčad do pozicije koja u trenutku njegova dolaska nije djelovala realno, ali i dalje Zagorcu nasušno trebaju bodovi, jer ukupno ih je na kontu 30, samo dva više nego što ima Trnje.

– Da, ispalo je da ću debitirati protiv Perice, koji ima samo dva poraza ovog proljeća, a ni nakon toga neće biti lako, jer raspored nam nije osobit. Nakon Zagorca imamo Osijek II doma, a onda za kraj moramo na gostovanje u Hrvace. Čeka nas težak posao, ali da ne vjerujem u uspjeh, ne bih se ovoga ni prihvaćao – optimistično je zaključio Senad Harambašić.

Ova objava Senad od Trnja: ‘Pokušat ću pomoći do kraja sezone, a za početak me čeka Perica…’ se prvi puta pojavila na cityportal.hr.