Prijava

Vaša prijava

Otkrijte tajni život pčela – obitelj Antolčić poziva na Dan otvorenih vrata!

[]

Lijepo vrijeme mami na izlet, a jedna od lokacija koju vam preporučamo je Vukomerić, jer upravo tamo, samo danas, možete doznati brojne zanimljivosti vezane uz život pčela, razgledati košnice, kušati brojne ljekovite proizvode. Naime, obitelj Antolčić upravo je na obroncima Vukomeričkih gorica smjestila dio svojih pčelinjaka i ove nedjelje poziva sve zainteresirane na Dan otvorenih vrata, od 11 do 14 sati.

– Svi koji nas posjete imat će priliku besplatno isprobati api inhalaciju. Napokon smo napravili api kućice, a svi koji imaju problema s dišnim putevima poput astmatičara, alergičare i bronhitičare, sada je idealno vrijeme da krenu s prirodnim terapijama. Imamo pripremljene četiri košnice, a inhalaciju će moći isprobati po četvero ljudi. Proces je vrlo jednostavan. Na lice se stavi maska i pritom se udiše zrak iz košnice koji je pun nektara, meda, peludi i propolisa – otkrila nam je Jasmina Antolčić.

Iako na imanju u Vukomeriću OPG Tomislav Antolčić ima i do 150 košnica, za ovu priliku ćete ih vidjeti tridesetak, dok je veći dio preseljen na druge lokacije.

– Sada je idealna prilika da ljudi dođu i vide kako pčele funkcioniraju. Upoznat ćemo ih s razlikama između radničkog i trutovskog legla, moći će vidjeti kako izgleda med u saći, matica, ali i kako pčele unose pelud u košnice – dodaje Jasmina te ističe kako je potrebno ponijeti odjeću koja prekriva ruke i noge, ali i imati zatvorenu obuću.

Ako vas je poziv zainteresirao, svakako se javite Jasmini na broj 098/9872 – 737 i otkrijte tajni život pčela na imanju OPG Tomislav Antolčić u Vukomeriću na adresi 20/2, od 11 do 14 sati.

 

Naslovna i fotografije u članku: OPG Tomislav Antolčić

Ova objava Otkrijte tajni život pčela – obitelj Antolčić poziva na Dan otvorenih vrata! se prvi puta pojavila na cityportal.hr.