Prijava

Vaša prijava

FOTO Uz baklju, konfete i koncert Indire Forza svečano otvorene 27. Plazma Sportske igre mladih

[]

Uz bogat sportsko-zabavni program, paljenje baklje i oduševljenje na tisuće okupljenih školaraca, njihovih roditelja i učitelja, u središnjem gradskom parku svečano su otvorene 27. Plazma Sportske igre mladih. Upravo je Velika Gorica, kao europski grad sporta 2023. godine, dobio čast biti domaćin otvorenja ove najveće sportske manifestacije za mlade u Europi.

Na Tuđmancu se okupilo oko 2500 velikogoričkih školaraca, kojima se sa središnje pozornice obratio ministar MUP-a, Davor Božinović.

– Inače Veliku Goricu nosim u srcu i jako volim ovaj grad, sretni ste što u njemu živite. Možete biti i sretni, jer ćete u svom gradu sudjelovati na 27. Sportskim igrama mladih. Naša je zadaća kao odraslih da vam pomognemo u odrastanju, da prihvatite zdrave životne navike, poput sporta. Poručio bih roditeljima da ovaj prekrasan dan provedu s djecom, jer sigurno će se s godinama zaboraviti tko je pobijedio, ali će zapamtiti jedno divno druženje – poručio je ministar Božinović, koji je u ime Vlade RH, kao jednog od pokrovitelja, svečano otvorio Igre.

U ime domaćina, prisutne je pozdravio gradonačelnik Krešimir Ačkar uz poruku goričkim osnovnoškolcima kako su svi među njima već sada pobjednici, samim time što se bave sportom.

– Ponosni smo na to što Velika Gorica postaje sve prepoznatljivija na nacionalnom nivou, a jedan od dokaza za to je i današnja manifestacija, jedan prekrasan prizor. Mi smo i europski grad sporta ove godine, naši klubovi nižu sjajne rezultate, postajemo dom nacionalnog nogometnog kampa i sigurno idemo i dalje, nećemo stati na tome – rekao nam je gradonačelnik Krešimir Ačkar.

Mali sportaši sudjelovat će na natjecanjima u graničaru i atletici, animacijama i na sportsko-edukativnom poligonu Zero Waste – Budi dio igre – Čuvajmo naš planet. Najbolji će izboriti plasman
na državnu završnicu sredinom srpnja u Rijeci. Za zabavni dio programa pobrinuli su se Zaprešić Boysi, zbor Umjetničke škole Franje Lučića, a najmlađu publiku posebno je razveselila i rasplesala uvijek energična, Indira Forza.

Plazma Sportske igre mladih u 27. sezoni samo u Hrvatskoj okupit će više od 100.000 djece i mladih.

Naslovna i fotografije u članku: Velika Gorica domaćin svečanog otvorenja 27. Plazma Sportskih igara mladih/G.Kiš, cityportal.hr

 

Ova objava FOTO Uz baklju, konfete i koncert Indire Forza svečano otvorene 27. Plazma Sportske igre mladih se prvi puta pojavila na cityportal.hr.


Sveta Nedelja obilježila svoj dan

Kvarner u finalu, Gorica se zamalo vratila iz ponora