Prijava

Vaša prijava

Odbojkaško čudo iz Šćitarjeva: Prvacima države priredili spektakularan doček!

[]

U četvrtak su dečki odradili posao, a u petak je došao trenutak da preuzmu uloge glavnih zvijezda. Oduševljeni prijatelji iz školskih klupa, roditelji, profesori i djelatnici OŠ Šćitarjevo… Svi su se oni okupili u iščekivanju autobusa koji je kući dovozio mlade sportaše koji su – najbolji u državi!

U pitanju je – neupućeni će se možda iznenaditi – odbojka, i to muška, za pete i šeste razrede, a priča je, najjednostavnije rečeno, spektakularna. I počela je onog trenutka kad je profesor tjelesne i zdravstvene kulture Matija Ribić došao u školu. Znajući što je napravio na svome prethodnom radnome mjestu, da je učenike iz Kravarskog odveo na državno prvenstvo, pretvorio odbojku u sport broj 1 među klincima u tome mjestu, moglo se naslutiti što se sprema uz nalaziše Andautonija.

Jedino se nije baš moglo naslutiti da će se sve ovo dogoditi ovako brzo…

Školsko sportsko društvo Nemezis iz Šćitarjeva, naime, odmah je živnulo, a naglasak je ponovno otišao na odbojku. I već ove godine stigla je velika nagrada u obliku naslova prvaka države!

Nakon što su sredili konkurenciju na gradskoj, županijskoj i poludržavnoj razini, mladi odbojkaši iz Šćitarjeva plasirali su se na završnicu u Vinkovcima. U polufinalu išli su na V. Osnovnu školu Varaždin i slavili s 2-1 u setovima, da bi u finalu pobijedili i Osnovnu školu Smiljevac, i to s uvjerljivih 2-0. I uzeli “kantu” namijenjenu najboljoj momčadi u Hrvatskoj!

– Čim sam došao, prepoznao sam potencijal u ovim dečkima, znao sam da će to biti dobro, pogotovo ako budu željeli raditi. A oni su to željeli, zaista su bili posvećeni našem zajedničkom cilju i ovo im je velika nagrada za sve to – govorio je na lijepom i emotivnom dočeku ponosni profesor Matija.

Jedan, očito, poseban profesor. Koji mijenja navike, ali i stvara pobjednike. I zato smo se odlučili malo podružiti s njim, doznati u čemu je stvar s njim i tom odbojkom u našim selima, a sve skupa zabilježila je i naša kamera.

Kako je sve to skupa ispalo, pogledajte početkom sljedećeg tjedna na našem portalu…

Ova objava Odbojkaško čudo iz Šćitarjeva: Prvacima države priredili spektakularan doček! se prvi puta pojavila na cityportal.hr.