Prijava

Vaša prijava

Punoljetno izdanje Vidovih dana u znaku stote obljetnice mraclinske škole

[]

Druženjem, zajedništvom i veseljem, Mraclinci će i ove godine proslaviti zaštitnika svog mjesta, svetog Vida. Punoljetno izdanje manifestacije Dani svetog Vida trajat će od 11 do 18. lipnja, a u programu sudjeluju sve mjesne udruge.

– Ponovno smo pripremili bogat program, od kazališne predstave, izložba, promocija knjiga, obilježavanje sto godina mraclinske školske zgrade, folklorni i tamburaški koncert. Stoga se nadamo da ćete pronaći nešto za sebe. Inače, Vidovsko proštenje u Mraclinu slavi se već više od 100 godina od 1985. godine, otkada je crkva posvećena svetom Vidu – ističe Matija Kos, predsjednik KUD-a Dučec.

Poseban naglasak, ove će godine biti na proslavi stote godišnjice mraclinske škole. Tako će u četvrtak, na sam dan sv. Vida, 15. lipnja, biti promocija knjižice “100 godina mraclinske Škole” kao i izložba školskih fotografija.

– Knjižica je nastala u suradnji članova upravnog odbora i nekoliko mještana, a na 50 stranica nalazi se 40 fotografija učitelja i učenika koji su pohađali mraclinsku školu. Na žalost nisu u njoj svih sto generacija, već samo onaj dio za koje smo imali podatke. Popisali smo sve učitelje koji su radili i predavali u Mraclinu, ali i više od 250 akademskih mještana koji su nakon srednje škole nastavili svoje obrazovanje – dodaje Kos.

Osmodnevni program će u nedjelju 11. lipnja otvoriti izložba radova Marije Igaly i mraclinskih polaznika radionica „toMAgo – čudesan svijet latica“ u prostorijama Kulturno umjetničkog društva Dučec.

Naslovna foto: FB KUD Dučec

Ova objava Punoljetno izdanje Vidovih dana u znaku stote obljetnice mraclinske škole se prvi puta pojavila na cityportal.hr.