Prijava

Vaša prijava

Zaljubljenik u lov i kinologiju, Zoran Postić, dobitnik je Nagrade za promicanje Zagrebačke županije u zemlji i svijetu

[]

Gotovo cijeli svoj život, Zoran Postić posvetio je lovu i uzgoju lovačkih pasa. Svog prvog psa nabavio je već s 10 godina, a danas svojim radom, trudom i zalaganjem pozicionirao je Zagrebačku županiju na kinološkoj karti Republike Hrvatske i svijeta. Stoga mu je povodom Dana županije, uručena Nagrada za doprinos ugledu i promociji županije Zagrebačke županije u zemlji i svijetu.

– Krenuo sam se s time baviti uz pokojnog oca, koji nas je prerano napustio. Tada je bilo teško jer nisam imao nekoga tko bi me vodio, ali onda ojačaš i na kraju vrijeme pokaže da se sve uspješno i odlično završilo – rekao nam je ovaj veliki zaljubljenik u lovstvo i kinologiju, Zoran Postić.

Ovaj, inače po struci automehaničar, uzgaja njemačke oštrodlake ptičare koji i nisu baš ‘moderna’ rasa, ali su zato svestrani i pokazali su više puta da se ravnopravno mogu mjeriti s drugim lovačkim psima. Trenutno ima oko 15 pasa.

– To mi je jednostavno strast i ljubav i drago mi je što sam svojim uzgojem, psima i radom, došao do svjetskog trona i osvojio svjetsko prvenstvo više puta. To je svakako jedan od dokaza da ipak radim dobro i da sam odabrao kvalitetna grla za uzgoj i reprodukciju – naglašava Postić te dodaje kako u svakom sportu, pa tako i ovom potreban je dugotrajan i mukotrpan rad.

– Ništa ne ide na brzinu, a pogotovo kada se radi o psima. Kad čovjek priprema sam sebe onda je nekako lakše, a ovako si ovisan o psu i njegovom raspoloženju, školi, trenutnoj satisfakciji. Treba se sve preklopiti i imati puno sreće – kaže ovaj osvajač svjetskog zlata.

Foto: cityportal.hr

San svakog natjecatelja je popeti se na svjetski tron, a naš sugrađanin Postić ga je i ostvario te smo o njegovom uspjehu pisali već ranije.

– Prošle godine pobijedio sam na Svjetskom prvenstvu u Srbiji, a imao sam i sreću da je jedan od mojih pasa pobijedio na prvenstvu u Francuskoj 2017. godine pod vodstvom Nikoline Košćević. Istaknuo bi i KUP Europe gdje smo kolega Hari Herak i ja ekipno osvojili prvo mjesto na tom prestižnom natjecanju gdje se okuplja sva krema kinologije i najjači psi u Europi – govori nam Zoran koji sve svoje slobodno vrijeme posvećuje psima i lovu. Na cijelom tom putu podršku mu daje i prati ga njegova obitelj.

– To nije nimalo lako, puno je to odricanja i dosta je teško. Obitelj razumije moj hobi, drago mi je što ih imam oko sebe i tko me prati u tome svemu. Svjesni su i znaju da sam odsutan svaki vikend i da svaki slobodan trenutak provodim sa psima i u šumi – dodaje.

A kada nešto voliš, ništa nije teško. Pokazao je to i ovaj slučaja.

– Puno je stvari kojih se moraš odreći da bi došao do uspjeha, no ako imaš ideju i svoj put sve se može. Poručio bi mladima i potencijalnim nasljednicima da iako je teško, ne odustaju. Ako budu predani i htjeli slušati, mogu puno naučiti i zamijeniti me na svjetskom tronu već sutra – zaključio je Zoran Postić, ovogodišnji dobitnik Nagrade Zagrebačke županije.

Foto: Dražen Kopač

Tekst je dio programskog sadržaja “Moja županija”, nastao u suradnji sa Zagrebačkom županijom

Ova objava Zaljubljenik u lov i kinologiju, Zoran Postić, dobitnik je Nagrade za promicanje Zagrebačke županije u zemlji i svijetu se prvi puta pojavila na cityportal.hr.