Prijava

Vaša prijava

Prvi saudijski dani “princa od Okuja”: Topli zagrljaj, udaranje po leđima i portugalski dril

[]

Gledajući po otprilike stotinu milijuna kriterija, iza Marcela Brozovića je lipanj i srpanj za pamćenje. Nećemo reći da je ovdje riječ o “najluđem ljetu života”, jer bilo bi to bezobrazno i neprilično prema čarobnom ljetu 2018. godine, ali pamtit će “princ od Okuja” i ljeto 2023…

Nakon dugih osam godina Marcelo više nije stanovnik Milana, s navršenih 30 nije odolio ponudi da preseli svoje talente u Rijad, glavni grad Saudijske Arabije, i na svoje istetovirano tijelo navuče dres Al Nassra. Imao je, da se ne ponavljamo previše, stotinu milijuna razloga za takvu odluku, ali sad smo već u sljedećoj fazi. Srebro u Ligi nacija odavno je arhivirano, prvi dojmovi nakon transfera života sabrani, krstarenje Jadranom odrađeno… Godišnji odmor je gotov, pa se u četvrtak Broz pojavio na pripremama svog novoga kluba.

Al Nassr, s klupe predvođen Portugalcem Luisom Castrom, koji je naslijedio našeg Dinka Jeličića, a na terenu predvođen Portugalcem Cristianom Ronaldom, za pripreme je odabrao, pogađate, Portugal. Doletio je tako Marcelo na odredište, odjenuo opremu novoga kluba i priključio se suigračima, a doček je bio prilično zvijezdan.

Toplim muškim zagrljajem našeg je sugrađanina dočekao jedan od dvojice najvećih igrača u povijesti nogometa, ujedno i najveći frajer u Al Nassru. Najveći nakon Broza, naravno.

Nakon uvodnih pozdrava, vrijeme je bilo i za prvi trening. A na njemu je šarmantnog mladića iz Okuja dočekala obavezna “inicijacija”, doček kakav očito moraju proći čak i tipovi koji zarađuju nešto malo više od 25 milijuna eura godišnje.

Iako se ovdje i dalje radi o nekoj vrsti nogometne egzotike, koliko god Saudijci to pokušavali preko noći promijeniti, ujedno je svijet Al Nassra i žešće glamurozan. Uvjeti za rad su najbolji mogući, a budući da su očekivanja u skladu s ulaganjima, trebat će se i dobro pripremiti za sve ono što čeka Marcela, frenda Cristiana i ostatak društva.

Uz cijeli niz saudijskih nogometaša, čija imena prosječnom ljubitelju nogometa baš i ne znače previše, u kadru Al Nassra je i kolumbijski golman David Ospina, bivši član Arsenala, reprezentativac Obale Bjelokosti Ghislain Konan, bivši igrač Hoffenheima Jin-su Kim, legenda južnokorejskog nogometa, pa ikona River Platea, Argentinac Pity Martinez…

Priključiti bi im se uskoro mogli, kažu glasine, i Tottenhamov Heung-min Son, David De Gea iz Manchester Uniteda, portugalski reprezentativac William Carvalho, Chelseajev Marokanac Hakim Ziyech, pa Saul Niguez iz Atletico Madrida, zvijezda Premiershipa Wilfried Zaha… Posljednji u tom niz je Senegalac Sadio Mane, koji nije sretan u Bayernu, a cijela ova lista pokazuje da će Brozu, osim životno, i nogometno u Saudijskoj Arabiji biti – sasvim ok.

Inicijaciju je prošao, to nekako izgleda kao najteži dio u cijeloj ovoj priči…

Ova objava Prvi saudijski dani “princa od Okuja”: Topli zagrljaj, udaranje po leđima i portugalski dril se prvi puta pojavila na cityportal.hr.