Prijava

Vaša prijava

Uzimate li vodu s gradskih hidranata mogli bi ste platiti kaznu i do 600 eura

[]

Dolaskom ljetnih mjeseci iz VG Vodoopskrbe suočavaju se se s problemom neovlaštenog uzimanja vode s hidranata. Ovom prilikom žele istaknuti kako je zabranjeno neovlašteno uzimanje vode iz hidranta, jer se time može ugroziti zdravstvena ispravnost vode u vodoopskrbnom sustavu te može doći do narušavanja hidrauličkih parametara nužnih za neometanu isporuku vodne usluge.

– Naime, neovlaštenim rukovanjem dolazi do hidrauličkog udara uslijed čega dolazi do pucanja cijevi i mogućnosti onečišćenja vode te samim time potencijalna je opasnost od zdravstvene ugroze stanovništva prilikom isporuke vodne usluge. Uz navedeno, posebno ističemo značaj hidranata u slučaju požara ili nepredviđenih situacija u kojima hidranti moraju biti u punoj funkciji i neoštećeni – ističu iz VG Vodoopskrbe te dodaju kako vodu iz javnih hidranata smiju uzimati samo ovlašteni korisnici, od strane isporučitelja, i to isključivo za vlastite potrebe.

– Za korištenje hidrantskog nastavka, korisnik s Isporučiteljem sklapa Ugovor o najmu mjerne garniture. Vodu za svoje potrebe pomoću hidrantskog nastavka s vodomjerom mogu uzimati poduzeća za gradnju i održavanje cesta, održavanje čistoće u gradu, poduzeća koja grade i održavaju razne podzemne i nadzemne uređaje u cesti i uz cestu (plinovodi, kabeli itd), razna građevinska poduzeća. Potrošena voda plaća se po važećoj tarifi, a samo iznimno, ako se ne mjeri vodomjerom na hidrantskom nastavku, na osnovi procjene – dodaju iz ove gradske komunalne tvrtke.

Kontrola neovlaštenog spajanja na hidrante je jedna od zadaća vodnih redara, a za navedeni prekršaj propisana je novčana kazna do 663,61 €. Uočite li takav prekršaja možete dojaviti na mail vodni.redar@vgvodoopskrba.hr ili na broj telefona 01/6566-799.

 

Ova objava Uzimate li vodu s gradskih hidranata mogli bi ste platiti kaznu i do 600 eura se prvi puta pojavila na cityportal.hr.