Prijava

Vaša prijava

Vratio se Šroler: Put od Plesa do Gradskog stadiona vodi preko – Slovenije!

[]

Godinu i pol dana nakon što je okončao svoj drugi seniorski mandat u klubu u kojem je odrastao, Martin Šroler vratio se započeti i treći! Otišao je u prvim danima 2022. godine, nezadovoljan statusom i minutažom kod tadašnjeg trenera Krune Rendulića, a vratio se nakon jedne polusezone u slovenskom Aluminiju, a zatim i jedne sezone u slovenskoj Muri.

Odigrao je u tih godinu i pol 47 utakmica, postigao šest golova i podijelio četiri asistencije, potpisivao neke poteze koji su oduševljavali slovensku nogometnu javnost, a sad je odlučio prihvatiti novi poziv iz svoga kluba. I vratio se na stadion na kojem je sve počelo, još tamo u vrijeme Radnika, u koji je talentirani klinac s Plesa došao u nježnim godinama. Prošao je cijelu školu HNK Gorice, igrao za apsolutno sve klupske kategorije, uključujući i drugu momčad, koja nije poživjela predugo, a za prvu momčad upisao je 32 nastupa i zabio jedan gol.

Odlazio je i ranije, prvi put na Udarnik i u slovenski Koper, pa zatim na posudbe u Sesvete i Zaprešić, no svaki put dolazilo je i do novog rastanka. U ovom slučaju vraća se bogatiji za još ponešto iskustva, s navršene 24 godine, u trenucima kad bi svakako mogao biti u stanju pokazati da može značajno pomoći aktualnom kadru Gorice. Ući će u konkurenciju za krilne pozicije, u kojoj su dosad bili Mitrović, Majstorović, Blummel i mladi Ilečić, pokušati se nametnuti treneru Sopiću i ponovno preuzeti ulogu miljenika navijača.

Koliko god ih bilo, uvijek je u kadru premalo domaćih igrača, odgojenih u klupskom pogonu, i to je još jedan razlog zbog kojeg ćemo pozdraviti Šrokijev povratak kući, ali ipak će važnije biti da pokaže da je, osim što je domaći igrači, ujedno i važan igrač. Talent neupitno ima, prošao je sad već dovoljno toga, pravi je trenutak da se stvari poslože onako kako treba. Na obostrano zadovoljstvo.

Ova objava Vratio se Šroler: Put od Plesa do Gradskog stadiona vodi preko – Slovenije! se prvi puta pojavila na cityportal.hr.