Prijava

Vaša prijava

Goričani osvajaju Mostar: Klafurić preuzima Velež, a novog trenera traži – Mraclin!

[]

Kolo se vrti i dalje. Dinamo je prvo “oteo” trenera Rijeci, pa je nešto slično Rijeka napravila Gorici, a nakon svega je još i Velež oteo trenera – Mraclinu! Ova posljednja šokantna otimačina, naravno, dogodila se prilično očekivano, što je čini prilično neobičnom šokantnom otimačinom, pa je vjerojatno najtočnije reći da se jedino možda nije očekivalo da će se dogodili tako brzo.

Ako ćemo bez paralela koje zapravo ne postoje, prevedeno u pet riječi – Damir Milanović više nije trener Mraclina. Znalo se sve od samog početka, nedvosmisleno je dogovoreno kako će Milka biti na klupi Mraclina samo do trenutka kad njegov prijatelj, kolega i suradnik Dean Klafurić ne pronađe novi angažman. Klaf i Milka uigrani su dvojac, zajedno su bili na Cipru i u Mađarskoj, a od završnice ovog kolovoza zajedno će biti i u BiH. U Mostaru, s istočne strane mosta, na klupi kluba koji ima ime, tradiciju, vojsku navijača i probleme s formom. Gorički trenerski dvojac odabran je da to pokuša promijeniti.

Blaž Slišković, Vahid Halilhodžić, Semir Tuce, Sead Kajtaz, Meho Kodro i Sergej Barbarez samo su neki od velikih igrača koji su nosili dres mostarskih “rođenih”, a Klafurić će nastaviti niz u kojem su i velika trenerska imena poput Duška Bajevića, Amara Osima i drugih. I to je sjajna vijest, jer uvijek se veselimo kad neki od naših trenera dobije priliku u renomiranim klubovima, na visokim razinama, a ovo definitivno jest takva prilika za Klafa, ali i za njegovog vjernog asistenta Milku.

S druge strane, Mraclin se neočekivano brzo našao u problemima s trenerom prve momčadi.

“Rastanci su često nepredvidiljvi, a posebice kad je nogomet u pitanju. Bili smo svjesni da će doći do njega, ali ne tako brzo. Sretni smo i ponosni što smo surađivali, ali i što ćemo i dalje ostati prijatelji i nogometni fanatici koji često razgovaraju o raznim temama. Našem Milki želimo puno sreće u BiH prvoligašu Veležu iz Mostara, gdje će obavljati dužnost pomoćnog trenera Deana Klafurića. Milka sretno!”, objavili su Mraclinci na svojoj Facebook stranici.

I krenuli u potragu za novim rješenje. Za prvu ruku to rješenje postoji, u klubu imaju veliko povjerenje u Tomislava Škrinjarića, koji vodi klupsku omladinsku školu, i to toliko uspješno da bi možda bilo šteta povući ga s te pozicije i postaviti ga isključivo na klupu seniora. Oba posla može raditi neko vrijeme, dugoročno jako teško, praktički nemoguće…

Damir Milanović preuzeo je Mraclin ovog ljeta, posložio momčad, pa nakon prvoga kola dobio novu veliku priliku… Foto: NK Mraclin

Slijedom toga, krenula je i potraga za novim trenerom, čovjekom koji će preuzeti jako dobro posloženu momčad i krenuti u bitku s rivalima iz 4. NL Centar. Nije nemoguće da se s odabirom pričeka neko vrijeme, onako kako to trenutačno radi i naš prvoligaš, ali razgovori i razmjena mišljenja definitivno je počela. Kao što su počela i naklapanja u goričkim nogometnim krugovima, pa tako i spominjenje imena kao što su Marko Biljan, Marko Pancirov ili Zoran Tomčić, čak i bivši trener Lukavca Slaven Batovanja, sve odreda slobodni treneri, bez angažmana.

Za koga će se i kad će se odlučiti čelnici Mraclina, ostaje da vidimo. Momčad će biti u dobrim rukama, Škrinjarić je i prošle sezone uskočio kad je zatrebalo, učinit će i to i najmanje ovog vikenda, kad Mraclincima slijedi teško gostovanje kod Jaske-Vinogradar. Nakon sudačkim pogurancem potpisanog poraza od svetonedeljskog Tigra u prvom kolu, bilo bi dobro u Jaski nešto i uzeti. S kim god, kako god…

A Milka će, zajedno s Klafom, početi brinuti neke druge brige. Velež nakon pet kola ima pet bodova, valja krenuti raditi posao, a usput će biti zgodno i podružiti se s još jednim velikogoričkim trenerom u srcu Hercegovine. Na klupi gradskog rivala Zrinjskog sjede bivši trener Gorice Kruno Rendulić, pomaže mu naš Saša Sabljak, a sad na drugu stranu grada stižu još dvojica naših. Bit će vremena za kavice pod mostarskim suncem, a vjerujemo da će biti i dobrih rezultata. S obje strane mosta.

Ova objava Goričani osvajaju Mostar: Klafurić preuzima Velež, a novog trenera traži – Mraclin! se prvi puta pojavila na cityportal.hr.