Prijava

Vaša prijava

Dječjom likovnom kolonijom u Gradićima počinju Dani europske baštine u Velikoj Gorici

[]

Živuća kultura i baština tema su ovogodišnjih Dana europske baštine, a koju već 11 godinu za redom u Velikoj Gorici organizira Grad u suradnji s Ministarstvom kulture i kulturnim ustanovama i udrugama na svom području.

Ove godine tema će se posvetiti običajima, znanjima, obrtima i vještinama koje se prenose s generacije na generaciju i još uvijek su u upotrebi i ulozi očuvanja baštine i osjećaja identiteta.

Program manifestacije u našem gradu odvijat će se od 23. rujna do 27. listopada, a sve počinje u subotu 23. rujna u Gradićima. Na već dobro poznatoj lokaciji u Društvenom domu ili tradicijskoj okućnici kod Područne škole u Gradićima održat će se likovna kolonija za djecu i mlade.

Članovi KUD-a Gradići bit će u ulozi mentora i djeci i mladima prenijet će svoja znanja o simbolici i vještinama koje su potrebne za izradu poculice i podgutnice, važnim dijelovima tradicijske turopoljske odjeće.

Nakon što saznaju i nauče nešto više o takozvanim modnim dodacima, svoje će dojmove uz pomoć velikogorički likovnih umjetnika i amatera prenijeti slikarskim tehnikama na papir. Kolonija će se odvijati od 10 do 17 sati, a rok za prijave je četvrtak 21. rujna na mail gkovacic@gmail.com.

Naslovna fotografija: FB Dani europske baštine u Velikoj Gorici

 

Ova objava Dječjom likovnom kolonijom u Gradićima počinju Dani europske baštine u Velikoj Gorici se prvi puta pojavila na cityportal.hr.