Prijava

Vaša prijava

Marija Hubak u Velikoj Gorici pokreće Babysteps program za roditelje

[]

Otkada je prvi put postala majka, naša sugrađanka Marija Hubak, počela se zanimati za razvoj beba i djece. Krenula je čitati i educirati se, a kako bi produbila svoje znanje upisala je mentorski program u Senzogym Akademiji pod nazivom #spretnodijete. Tu se rodila ideja o kupnji BABYSTEPS franšize kako bi istu takvu podršku i pomoć trudnicama i roditeljima pružila u Velikoj Gorici. A od 3. listopada, zainteresirani roditelji moći će joj se pridružiti u prostoru u Gradićima na adresi Kijevska 23.

– Riječ je o programu poticanja ranog razvoja beba i djece kroz senzomotoričke radionice. Jedini je koncept poticanja ranog razvoja kroz fizio i radnoterapijske postavke u cijeloj Republici Hrvatskoj. Osmislila ga je Ivana Štedul koja je diplomirani fizioterapeut, radni terapeut i stručnjakinja za rani razvoj. Majka je četvero djece, trudna s petim, od kojih je dvoje rođeno s neurorizikom – priča nam Marija te dodaje kako se ovakav pristup djeci brzo proširio i sada je taj isti program prošlo već 23 tisuće beba i djece.

Kroz program senzomotoričkih radionica potiče se razvoj beba od najranije dobi poput mijenjanja pelena, nošenja, igranja, oblačenja, kupanja, hranjenja koristeći postavke babyhandlinga i stimulaciju svih sedam osjetila. Radi se u grupama do maksimalno četvero djece, a vodi ih fizioterapeutkinja Sara koja dodatno prolazi edukaciju za provođenje programa.

– Pridružiti se mogu sve trudnice i roditelji beba i djece od 0-3 godine. Za bebe od 0-12 mjeseci kroz tromjesečni, mjesečni grupni program ili individualno, a djeca od 1-3 godine kroz mjesečni program ili individualno. Vježbe traju 45 minuta jednom tjedno, dok sve trudnice mogu doći na babyhandling sat kako bi bile spremne pravilno rukovati svojom bebom od njenog rođenja – ističe Hubak, inače majka troje djece.

– Kako sam kao novopečena majka imala bezbroj pitanja poput “razvija li se moja beba kako treba?”, “kako da joj pomognem da se posjedne?”, “smije li tako puzati?”, htjela sam da i Velika Gorica ima mjesto gdje roditelji mogu dobiti odgovore na sva ta pitanja, ali i puno više od toga. Kroz program se stvara prava mala zajednica roditelja koji prolaze iste situacije, imaju ista pitanja te si međusobno daju podršku i razumijevanje – dodaje Marija.

Prijaviti se možete na mail babysteps_velika_gorica@senzogym.hr., a svoje mjesto na otvorenju osigurajte prijavom na waiting listu na navedeni mail. Sve informacije možete vidjeti i na Instagram profilu @babysteps.velikagorica.

 

Ova objava Marija Hubak u Velikoj Gorici pokreće Babysteps program za roditelje se prvi puta pojavila na cityportal.hr.